Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

INCREDIBIL: Ce se ascunde in BRADUL DE CRACIUN? 25.000 de…

Piesa de rezistenta sarbatorilor de iarna este bradul de Craciun, pe care toata lumea abia asteapta sa il impodobeasca cu beteala si globulete cu sclipici. Dar aveai habar ca pe langa pom, tu aduci in casa si aproximativ 25.000 de acarieni, gandaci si paianjeni?

De curand, un studiu efectuat de profesorul Bjarte Jordal, expert in insecte, de la Universitatea Museum din Bergen, arata ca mai multe tipuri de insecte isi gasesc culcus in brazii care ajung in casele oamenilor in luna decembrie. Inconstient, pe langa brad, aducem si mii de insecte in interiorul apartamentelor.

Majoritatea sunt paduchi de carti, molii, acarieni si chiar paianjeni.

„In studiile efectuate pe brazii de Craciun au fost identificati chiar si 25.000 de indivizi intr-un singur copac”, a explicat Bjarte Jordal. „Daca o sa bateti cu o carpa alba in copac inainte sa-l aruncati dupa Craciun, veti descoperi o cantitate semnificativa de insecte”, a adaugat profesorul.

Cercetatorul a mai explicat ca atunci cand hiberneaza, insectele se agata de pom si raman inactive, deoarece isi golesc trupul de fluide. Ele sunt reinsufletite cand simt caldura din sufragerie.

„Atunci cand simt caldura si lumina, cred ca a venit primavara, astfel ca revin la viata”, spune cercetatorul.

Desi numarul acestor insecte este ridicat si te-ar putea speria, expertul spune ca nu exista motive de ingrijorare. Putin mai afectate ar fi persoanele care sunt sensibile la acarieni sau au alergii severe, in rest, nu exista motive de panica. Astfel de insecte sau gandaci pot fi gasiti si in plantele din ghiveci, pe care toata lumea le are in casa. Diferenta dintre acestea si cele din bradul de Craciun este insesizabila.

Bjarte recomanda persoanelor care detin un animal de companie sa nu il lase sa doarma sub brad, deoarece este un minimum de risc sa existe si capuse pe trunchiul copacului. Cel mai bine este sa fii preventiv si sa eviti vreun accident neplacut tocmai in perioada sarbatorilor de iarna.

Sursa foto: Shutterstock

Ce pericol ascunde bradul natural de Crăciun

Nu există Crăciun fără brad. Bradul natural ascunde însă câteva pericole la care nu te-ai fi gândit niciodată.

Toată lumea își împodobește casa zilele acestea cu crengi de brad sau cu brazi naturali ori artificiali.

Știai că unii specialiști susțin că pe crenguțe trăiesc aproximativ 25.000 de creaturi? E vorba de acele insecte care se văd doar la lupă și care se adaptează foarte bine atât frigului cât și temperaturilor ridicate.

Cercetările americanilor arată că pe brazi trăiesc o mulțime de păduchi, acarieni, molii și păianjeni și că aceste insecte hibernează fără grijă.

CITESTE SI: Cum arata un CRACIUN pentru un tata care si-a pierdut fiica: “Mi-a dat o lacrima cand am vazut caciula de Mos Craciun pe care a purtat-o ani de zile…”

Tradiţii de Crăciun în lume. Ucrainenii împodobesc brazii cu păianjeni, lituanienii cu mici colivii de păsări

„Insectele hibernează iarna și de obicei își golesc corpurile de fluide și devin complet inactive”, a declarat Bjarte Jordal, profesor asociat al Muzeului Universității din Bergen.

13 Lucruri pe care sigur NU le știai despre CRĂCIUN

Stii colindele, stii povestea lui Mos Craciun si stii si povestea bradului de Craciun, dar sigur NU stiai aceste lucruri!

1. Mos Craciun nu a fost dintotdeauna imbracat in haina rosie. Pana sa ajunga la bine cunoscuta “uniforma” rosie, a mai incercat nuantele verde, maro si albastru. Formula actuala a intrat in traditie in anul 1931, cand a aparut intr-o reclama facuta de acea companie care produce sucuri acidulate.

2. In medie, oamenii petrec doua ore pe zi ambaland cadouri in perioada Craciunului.

3. Peste 60% dintre americani canta colinde pentru animalele lor de companie. Acestea sunt in mare parte caini si pisici.

4. Colindul “Jingle Bells” a fost conceput initial pentru Ziua Recunostintei, o mare sarbatoare americana.

5. Tot “Jingle Bells” a fost prima melodie fredonata in spatiu, pe 16 decembrie 1965, de catre astronautii Tom Stafford si Wally Schirra, cand acestia se aflau in misiunea Gemini 6.

6. Cel mai inalt brad de Craciun a fost impodobit intr-un mall din Washington in anul 1950. Inaltimea sa depasea 65 de metri.

7. Sapte din zece caini primesc daruri de la stapanii lor, in ajunul zilei de Craciun. Pana si cainii sunt tratati regeste in aceasta zi magica.

8. Cercetatorii stiintifici au calculat numarul de case pe care ar trebui sa le viziteze Mos Craciun pentru a reusi sa aduca daruri fiecarui copil din lume. Numarul este impresionant: 822 de case pe secunda, daca se deplaseaza cu o viteza de 1046 km/secunda.

9. Cel mai mare om de zapada din lume a fost facut de locuitorii statului Maine. Acesta avea 35 de m inaltime.

10. Americanul Edward Johnson a inventat beculetele de Craciun in anul 1882. Bradul nu ar avea acelasi farmec daca ar lipsi luminitele din el.

11. Mos Craciun ocupa primul loc in topul celor mai bogate personaje fictive, realizat de revista Forbes.

12. Traditia de a da cadouri dateaza de pe vremea romanilor, care obisnuiau sa faca schimb de cadouri intre ei.

13. In 1647, sarbatoarirea Craciunului a fost interzisa prin lege in Anglia, deoarece era considerata o sarbatoare imorala. Legea a fost abolita abia 13 ani mai tarziu, in 1660.

Cate dintre aceste lucruri le stiai? Spune-ne in comentarii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top