Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Câte insecte mâncăm pe zi fără să ne dăm seama (și mai ales din ce alimente)

Știai că s-ar putea să mănânci zi de zi tot soiul de insecte (de la greieri la furnici) fără să îți dai seama?

Câte insecte mâncăm și unde le găsim

Mai multe studii publicate de „Food & Drug Administration” semnalează un fenomen global: e foarte probabil să consumăm an de an între 453 și 907 grame de insecte.

Multe dintre aceste insecte se ascunde în produse împachetate, iar unele insecte rezistă foarte bine atât la temperaturi înalte cât și la frig, mai ales dacă acele produse stau foarte mult în depozite.

De pildă, un suc natural de portocale de 230 de mililitri ar putea conține aproximativ 5 muște care își făceau treburile prin fructe. 100 de grame de spanac vin la pachet cu aproximativ 50 de acarieni, acele insecte invizibile care se găsesc peste tot și sunt extrem de rezistente la orice temperatură.

Experții spun că unele insecte s-ar putea să ne facă mai mult bine decât rău, căci reprezintă o sursă 100% naturală de proteine. Nu mai spunem că în țările asiatice, consumul de insecte este identic cu cel al pâinii sau covrigilor la noi.

CITESTE SI: Alimentele verzi care contin E-uri toxice

Lista cu E-urile periculoase din alimente

Dintre insectele care se găsesc cel mai des în preparatele culinare se numără viermișorii, furnicile, acarienii și piciorușele de greieri.

Greierii și furnicile nu atentează asupra sănătății noastre. Ba mai mult, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății recomandă să consumăm insecte pentru a combate foametea în anumite părți ale globului.

Cu toate acestea, ceea ce trebuie să facem de fiecare dată când mâncăm un fruct sau o legumă este să spălăm foarte bine aceste daruri ale naturii. Nu insectele ar fi cea mai mare problemă ci substanțele chimice, praful, noxele, mulți alți factori care cu adevărat ne pot distruge sănătatea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top