Connect with us

Revistateo.ro

biserica

Inedit

Uimitor: Ce se intampla in creier cand esti in biserica! Un studiu a demonstrat asta

Sigur ai simtit si tu o stare de bine atunci cand ai asistat la slujba in biserica. Cercetatorii au dovedit ca religia are efecte benefice asupra creierului.

Credinciosii au spus-o dintotdeauna: religia are o utilitate sociala nemaipomenita. Rezultatele unui studiu realizat la Facultatea de Medicina din Rotterdam o confirma: religia, indiferent de credinta propovaduita, este benefica pentru starea de spirit. Mai mult, mersul la biserica are efect ANTIDEPRESIV.

CITESTE SI: Tu stii ce sfant iti ocroteste casa?

Mersul la biserica ajuta psihicul, in special in cazul batranilor. Cercetarea de la facultatea din Rotterdam a dovedit ca activitatile religioase sunt un antidepresiv mult mai puternic decat activitatile sportive, educative sau politice.

Cercetatorii au constatat ca biserica are un rol extrem de important pentru psihic si ii ajuta pe oameni sa nu fie izolati social, ci sa se simta integrati intr-o comunitate.

CITESTE SI: De ce (nu?) au voie sa intre femeile in biserica, IN PERIOADA MENSTRUATIEI

Studiul a fost realizat pe parcursul a 4 ani, pe un esantion pe 9.000 de europeni a caror singura asemanare era ca mergeau cu regularitate la biserica, moschee sau sinagoga. S-a observat faptul ca aceasta activitate este singura care are efect antidepresiv pe termen lung, pe cand activitatile comunitare, politice sau sportive sunt benefice doar pe o perioada scurta.

Sursa foto: seeksafely.org

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top