Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

De ce (nu?) au voie sa intre femeile in biserica, IN PERIOADA MENSTRUATIEI

Au voie sau nu au voie femeile in biserica in perioada menstruatiei? Asist. univ. drd. Maxim Vlad de la Universitatea „Ovidius” din Constanta lamureste problema.

Femeile care merg sa se roage in biserica in perioada menstruatiei au fost considerate impure in Vechiul Testament, spune specialistul de la Facultatea de Teologie din cadrul Universitatii „Ovidius”. In Noul Testament, insa, Iisus Hristos i-a redat demnitatea femeii luand ca reper al puritatii si moralei inima curata si nu scurgerile de sange pentru care aceasta era condamnata in Vechiul Testament.

„In Noul Testament, puritatea se refera la o stare a inimii in care exista un devotament total fata de Dumnezeu. Hristos ii mustra pe farisei, demascandu-i pentru ca ridicasera curatarea ritualica si exterioara mai presus decat de cea moral-spirituala. In Noul legamant incheiat de Dumnezeu cu poporul sau nu se mai vorbea de animale necurate sau curate, despre evrei sau pagani, despre barbati circumcisi sau nercicumcisi”, explica profesorul Maxim Vlad pentru adevarul.ro.

CITESTE SI: Rugaciunea care te scapa de depresie

Cu alte cuvinte, femeile au voie sa intre in perioada menstruatiei in biserica, daca nu luam in considerare Vechiul Testament ci Noul legamant. „Caci, cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si imbracat. Nu mai este iudeu, nici elen, nu mai este nici rob, nici liber, nu mai este parte barbateasca si parte femeiasca, pentru ca voi toti una sunteti in Hristos Iisus” (Galateni, 3, 27-28).

CITESTE SI: Ce se întâmplă în creierul unei femei în timpul menstruației

biserica - 11082015 - 3

Menstruația  afectează creierul atât în mod pozitiv cât și în mod negativ, spun cercetătorii. Hormoni precum estrogenul și progesteronul au o activitate haotică în organism, motiv pentru care se schimbă și starea de spirit a femei în acea perioadă a lunii.

Tu ce parere ai in legatura cu acest subiect controversat? Ar trebui sa li se permita femeilor accesul in biserica in perioada menstruatiei sau sunt purtatoarele impuritatii intr-un loc sfant?

Sursa foto: que.es, blogs.periodistadigital.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top