Connect with us

Revistateo.ro

Preotul care a oficiat slujba la incinerare lui Andrei Gheorghe a fost acuzat de Biserica Ordodoxă că face totul pentru bani

Star

Preotul care a oficiat slujba la incinerarea lui Andrei Gheorghe a fost acuzat de Biserica Ordodoxă că face totul pentru bani

Înmormântarea lui Andrei Gheorghe a stârnit numeroase controverse. Preotul care a oficiat slujla la incinerare a fost acuzat de Biserica Ortodoxă că a făcut totul pentru bani.

Preotul care a oficiat slujba la incinerare lui Andrei Gheorghe a fost acuzat de Biserica Ordodoxă că face totul pentru bani

Deși Andrei Gheorghe era ateu, familia sa a decis să cheme un preot pentru a oficia slujba la incinerarea trupului jurnalistului.

Preotul care a oficiat slujba a fost acuzat că a făcut lucrul acesta pentru bani. „Peste milioane de ani şi trupul îngropat şi cel ars va arăta identic”, a spus Adrian Singurov, preotul chemat de familie la slujba de incinerare.

„Acesta nu aparţine niciunei biserici ortodoxe care se află în comuniune cu Biserica Ortodoxă Română. Am înţeles că el se revendică ca aparţinând unei organizaţii care are în denumire ceva cu biserica rusă, dar nu este reprezentantul Patriarhiei Rusiei în România, deci, din punctul nostru de vedere, nu este preot. A fost solicitat de familie pe cont propriu. (…) Într-un regim democrat, legea cultelor permite apariţia unor organizaţii religioase, care pot împrumuta însemne, particularităţi din Biserica Ortodoxă. Legislaţia permite apariţia acestor organizaţii religiose cu pseudonimul „ortodox”. Exista astfel de organizaţii care funcţionează cladestin”, sunt acuzațiile aduse preotului de către Biserica Ortodoxă.

CITEȘTE ȘI: Decizia Bisericii după incinerarea lui Andrei Gheorghe

CITEȘTE ȘI: Fosta soție a lui Andrei Gheorghe, mesaj tulburător: „Am vorbit cu o seară înainte”

Adrian Singurov se aștepta ca subiectul să fie mediatizat. Cu toate acestea, nu înțelege acuzațiile și susține că incinerarea este tot o înmormântare. Mai mult decât atât, fiecare persoană are dreptul la o slujbă de înmormântare.

„Sunt convins că o să iasă discuţii şi conflicte pe subiectul ăsta. E o înmormântare normală, însă răspunsul oficial al instituţiei Bisericii Ortodoxe Române vă garantez că o să fie cu totul altfel. O să iasă un război, măcel mediatic din clipa asta, sunt convins! Dar noi suntem pregătiţi cu orice, avem binecuvântarea Mitropolitului, suntem perfect relaxaţi“, a fost declarația lui Adrian Singurov pentru România TV.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Star

To Top