Connect with us

Revistateo.ro

Tu ce știi despre melatonină? Iată ce efecte adverse are!

Sanatate

Tu ce știi despre melatonină? Iată ce efecte adverse are!

Consumul de melatonină te ajută să te relaxezi, să adormi mai repede și să ai un somn mai liniștit. După 1990 ea a început să fie utilizată intens de persoanele care zburau des și se confruntau mereu cu diferența de fus orar. Mai apoi melatonina a început să fie utilizată chiar și la prepararea dulciurilor în scopul de a relaxa consumatorii.

CITEȘTE ȘI: CUM POȚI FOLOSI LILIACUL PENTRU A TRATA PIETRELE LA RINICHI

Melatonina este un hormon produs de glanda pineală și se eliberează în mod natural odată cu lăsarea întunericului, oferindu-o organismului semnalele că trebuie să se odihnească. Nivelul de melatonină scade pe măsură ce înaintăm în vârstă, astfel încât la vârsta de 50 de ani avem de 10 ori mai puțină substanță în corp, decât avam la 3 ani.

Cercetările arată că melatonina sporește procesul de refacere a organismului pe timpul nopții și îmbunătățește funcțiile creșterea masei musculare și vindecarea organelor, a celulelor și a țesuturilor. Totodată ea este un remediu eficient împotriva tulburărilor afective sezoniere, care au un impact asupra fiecăruia dintre noi.  Melatonina se numără printre cei mai puternici antioxidanți pe care corpul uman îi produce. Antioxidanții sunt responsabili de prevenirea degradării celulelor și de combaterea efectelor nocive a radicalilor liberi. Studiile arată că combinație dintre chimioterapie și consumul de melatonină cresc rata de supraviețuire a pacienților care suferă de cancer.

Cu toate acestea, cercetările recente au constatat că melatonina are și câteva efecte adverse de care ar trebui să ținem cont. Printre cele mai fecvente efecte adverse ale consumului de melatonină se numără: somnolența pe timpul zilei, amețeală, depresie, schimbări bruște de stare, coșmaruri, probleme de digestie, etc.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top