Connect with us

Revistateo.ro

Tu ce știi despre celulită?

Stiri

Tu ce știi despre celulită?

Orice poate dezvolta această problemă. Ea apare atunci când fibrele de colagen care leagă grăsimea de piele se întind și permit celulelor adipoase să se extindă. Celulita nu este grăsime. Ea este asociată cu denivelările care apar la nivelul pielii atunci când grăsimea se acumulează în mici buzunare. Această problemă este mai frecventă la femei decât la bărbați, însă asta nu înseamnă că bărbații nu o pot dezvolta.

CITEȘTE ȘI: TOP 4 ALIMENTE CARE DUC LA APARIȚIA CELULITEI

Cremele care conțin cafeină sau retinol te pot ajuta să îndepărtezi parțial aspectul neplăcut al celulitei. Cafeina stimulează circulația sângelui și micșorează temporar celulele de grăsime, în timp de retinolul contribuie la repararea celulelor pe termen lung. Experții sugerează aplicarea unei creme cu retinol. urmată de o cremă care conține cafeină, pentru obținerea rezultatelor optime. Reține faptul că aceste tratamente nu te vor ajuta să scapi de celulită, ci vor remedia parțial aspectul acesteia.

Exercițiilor fizice pot reduce și ele aspectul celulitei. Experții sugerează utilizarea unui foam roll, dar și a antrenamentelor de tip HIIT (High Intensity Interval Training). Trebuie să știi că celulita nu dispare după ce ai pierdut în greutate, ci chiar se poate agrava, în funcție de modul în care ai pierdut kilogramele în plus. De aceea este indicat să slaăbești cu ajutorul unei diete echilibrate și a exercițiilor fizice intense.

Gena, gradul de inflamare și dezechilibrele hormonale pot influența apariția celulitei. Totodată, razele UV distrug colagenul și cresc riscul de apariție al acestie probleme. De aceea este important să folosești întotdeauna o cremă cu factor de protecție, atât pe corp cât și pe față. Din păcate, multe femei preferă să meargă la solar și să se bronzeze excesiv fără să cunoască aceste aspecte, sau fără să le acorde atenția cuvenită.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top