Connect with us

Revistateo.ro

Trucuri psihologice ATESTATE ȘTIINȚIFIC ca să slăbești

Stiri

Trucuri psihologice ATESTATE ȘTIINȚIFIC ca să slăbești

Există o serie de trucuri psihologice atestate științific ca să slăbești, trucuri pe care mulți dintre noi le punem în aplicare sau fugim de ele pentru că ni se par dificil de aplicat. Pentru că totul stă în mintea noastră, iată câteva ”șmecherii” prin care putem fenta excesele pentru a slăbi și a ne menține forma ideală a corpului.

1. SCHIMBĂ FARFURIILE
Este confirmat științific că vasul în care mâncăm ne determină să punem mai multă sau mai puțină mâncare. Și asta deoarece am crescut cu proasta idee că trebuie ca farfuria să fie plină, aproape până să dea pe dinafară, și să rămână goală după ce ne-am ridicat de la masă.

CITEȘTE ȘI: CUM A SLĂBIT JULIA JIANU 9 KG ÎN 7 ZILE

2. NU PUNE TOT FRIGIDERUL PE MASĂ
Un alt obicei prost este să scoți tot ce ai din frigider și să pui pe masă. Specialiștii recomandă să nu faci expoziție de brânzeturi, carne și legume sau iarturi dulci, dacă nu le consumi pe toate. Riști să te îngrași mai mult dacă ciugulești din fiecare. Hotărăște-te ce anume vrei să mănânci.

3. STABILEȘTE-ȚI O RUTINĂ
Pentru a face față poftei de mâncare, stabilește-ți o rutină în acest sens: ia micul dejun și masa de prânz la ore fixe, pentru că astfel îți vei obișnui corpul cu o masă cât de cât echilibrată în fiecare zi, fără să îl agresezi consumând alimente din oră în oră sau la ore la care ar trebui să dormi.

4. RECOMPENSEAZĂ-TE
Metoda recompensei nu este valabilă doar pentru cei mici. Dacă nimic nu te motivează pentru a te pune la exerciții pentru slăbi, oferă-ți din când în când câte o tabletă de ciocolată. Ciocolata îți va crește nivelul de endorfine și îți va da energie să continui cu exercițiul fizic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top