Connect with us

Revistateo.ro

scrisoare

Stiri

Trebuie să citeşti asta. Scrisoare de la mama care lucrează, către cea care stă acasă

Draga mamă care stai acasă, citeşte această scrisoare de la mine, mama care lucrează. Cred că ne asemănăm foarte mult, chiar dacă aud şi citesc peste tot că nu e aşa.

CITEŞTE ŞI: Scrisoare către mama, cea mai puternică fiinţă pe care o cunosc

Toate lumea a ales câte o tabără, în funcţie de cine munceşte mai mult sau cine are cel mai mult de tras. Ştii ce cred eu? Că avem nevoie una de cealaltă, însă mai întâi trebuie să ne înţelegem nevoile. Tocmai de aceea m-am gândit sa-ţi trimit această scrisoare, pentru a vedea ce ar trebui să ştii despre mine, cea care lucrează:

1. În primul rând, nu cred că tu stai acasă şi nu faci nimic. Sunt conştientă că şi tu munceşti, ba chiar din greu. Ştiu asta pentru că reuşesc să stau cu copiii mei în weekend. Pentru mine este obositor şi atunci, cu toate că mă ajută şi soţul meu. din acest motiv ai toată admiraţia mea, pentru că ştiu că faci totul singură pentru copii tăi şi te mai ocupi şi de casă.

2. Dacă merg la serviciu, nu înseamnă că iau o pauză. Am şi eu şefi, clienţi, termene limită, lucruri care mă ţin în priză toată ziua. Foarte rar mi se mai întâmplă să iau o pauză de prânz şi asta doar dacă îmi fac treaba în avans. Să nu mai vorbesc de faptul că aştept cu inima îndoită să sune telefonul, iar la celălalt capăt să fie un reprezentant al creşei, care să-mi spună că fiica mea are febră şi trebuie să o iau de acolo.

3. Am nevoie de tine. Chiar nu glumesc. Îţi văd mai mereu postările pe Facebook şi mă uit cu ciudă cum ieşi cu cel mic în parc, cum stai de vorbă cu alte mămici, etc.. Aş vrea şi eu astfel de legături, dar crede-mă că este foarte greu ca mamă lucrătoare. Drept urmare, dacă mă vezi în parc îmbrăcată în ţinuta de serviciu, să nu te uiţi urât la mine. Poţi să îţi imaginezi chiar că am pantofi sport şi trenning şi că sunt acolo din acelaşi motiv ca şi tine: să petrec momente de calitate alături de copilul meu.

4. Sunt o mamă cu normă întreagă, care îşi creşte copilul. Nu pot opri sentimentul matern atunci când ies pe uşă şi merg la serviciu. Ba dimpotrivă, sunt mereu la curent cu ce se întâmplă la creşă. În plus, o parte din experienţa de a fi mamă pentru mine înseamnă să ofer sprijin financiar familiei mele.

5. Nu am pus cariera mai presus de copil.
Nici nu ai idee cât de tare doare să aud că sunt acuzată de faptul că mă gândesc mai mult la job decât la familie, la copii. Lucrez pentru că familia mea are nevoie de banii pe care eu îi câştig, dar şi pentru că noi, femeile, avem nevoie de alte femei care să lucreze. Vreau ca lucrurile să fie mai bune pentru fiica mea, dar şi pentru a ta.

Mama care stai acasă, cu copilul în braţe şi citeşti asta, gândeşte-te că eu sunt la birou acum, încercând să trec şi peste această zi şi numărând clipele până când îmi voi strânge copiii la piept. Ştii, cred că noi două ne putem completa foarte bine. Haide să fim de aceeaşi parte, cea a mamei. Va fi mult mai distractiv aşa, îţi jur!

Sursa foto youtube.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top