Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Tradiții și superstiții legate de starea vremii, în luna iunie

Luna iunie are această denumire de la zeița Iuno, protectoarea tuturor femeilor căsătorite. În luna iunie au loc o serie de sărbători importante printre care Sânzienele, pe 24 iunie sau Sânpetru de Vară, pe 29 iunie. Dincolo de tradițiile legate de aceste sărbători, oamenii mai cred în semnele pe care Dumnezeu le trimite prin fenomenele naturii. Iată mai jos câteva tradiții și superstiții legate de starea vremii, în luna iunie.

1. DACĂ TUNĂ MULT ÎN LUNA IUNIE…
Tot restul verii va fi noros. Vremea mohorâtă sau plăcută se anunță încă din primele zile ale lunii. Totodată, felul în care se poartă vremea până pe 10 iunie îi anunță pe agricultori dacă recolta de toamnă va fi una bună sau nu. Există o astfel de tradiție în anumite locuri ale țării, unde oamenii pun câte un butoi sau vas cu apă în fața răsadurilor pentru a atrage ploile sau a le alunga, în funcție de cantitatea necesară de apă pentru acea plantă.

CITEȘTE ȘI: SUPERSTIȚII ȘI CREDINȚE LEGATE DE MÂNCĂRIMILE DE PE CORP
2. DACĂ PLOUĂ MULT ÎN IUNIE…
Crăciunul va fi unul extrem de bogat. Se anunță zile de belșug pentru iarnă, cred foarte mulți oameni de la țară.

3. DACĂ VA FI VÂNT PUTERNIC ÎN NOPȚILE DE IUNIE…
Agricultorii vor fi în culmea fericirii. Puterea vântului de miazănoapte indică o bogăție a recoltei și anunță în special că grâul s-a făcut bine.

4. DACĂ PLOUĂ DUPĂ JUMĂTATEA LUNII…
Recolta de porumb va avea de suferit.

5. DACĂ TUNĂ ȘI FULGERĂ SEARA, CÂND APUNE SOARELE…
Vara va fi plină de evenimente astronomice neașteptate. De asemenea, se pot intensifica fenomenele naturale precum cutremurele sau erupțiile vulcanice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top