Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Totul a pornit de la un atac cerebral. Ce a descoperit o femeie despre CREIERUL UMAN

Jill Bolte Taylor este una dintre putinele cercetatoare care descopera lucruri de-a dreptul impresionante in urma unei experiente personale marcante.

Acum 24 de ani, dimineata zilei de 10 decembrie 1996, Jill Bolte Taylor (specialista in neuroanatomie) a suferit un accident vascular cerebral cauzat de o hemoragie severa localizata in emisfera stanga. Jill s-a bazat pe cunostintele ei despre creier si a sesizat cum in numai patru ore nu mai stia nimic de ea: isi pierduse progresiv constiinta. A ajuns la un moment sa nu mai poata sa articuleze un cuvant, sa scrie ori sa citeasca sau sa isi aminteasca ceva din viata ei.

Emisfera stanga a creierului este responsabila cu luciditatea, rationamentul, capacitatea de a controla orientarea spatio-temporala. Aceasta emisfera a devenit inactiva, iar Taylor s-a trezit intre doua realitati complet diferite. A trait o euforie neobisnuita indusa de emisfera dreapta, responsabila cu intuitia, visarea, kinestezia.

Taylor a scris chiar si o carte despre descoperirile sale, „Revelatii despre creier”, in care relateaza o serie de lucruri pe care le-a aflat in calatoria ei in abisul mintii.

Taylor s-a apucat de studierea creierului si a bolilor patologice mintale dupa ce a aflat ca fratele ei sufera de schizofrenie. „M-am orientat spre studiul creierului deoarece am un frate care a fost diagnosticat cu o boala mintala: schizofrenie.

CITESTE SI: Cum iti influenteaza personalitatea culoarea camerei in care petreci cei mai mult timp

CITESTE SI: Cum devin amintirile dureroase emotii pozitive

Intai ca sora si apoi ca om de stiinta, am vrut sa inteleg de ce este posibil ca eu sa pot sa-mi urmez visele, sa le conectez la realitate si sa le fac sa se indeplineasca. Ce e in neregula cu creierul fratelui meu si cu schizofrenia astfel ca el nu poate sa-si lege visele de o realitate comuna pe care o impartasim cu totii, si se transforma in schimb in halucinatii?”, isi incepe Taylor povestirea.

„Daca ati vazut vreodata creierul unui om e evident ca cele doua emisfere sunt in întregime separate una de cealalta. Si v-am adus un creier uman adevarat. Asadar acesta este un creier uman veritabil”

Totul a pornit de la un atac cerebral. Ce a descoperit o femeie despre CREIERUL UMAN-3

„Emisfera noastra dreapta este dedicata momentului prezent. Totul este „aici si acum”. Emisfera noastra dreapta gandeste in imagini si are un mod de a invata kinestezic prin miscarea corpurilor noastre.

Informatia, in forma de energie, izvoraste simultan prin toate sistemele noastre senzoriale si apoi explodeaza in acest imens colaj despre cum arata momentul prezent despre cum miroase prezentul si ce gust are, cum il simtim si cum suna.

Totul a pornit de la un atac cerebral. Ce a descoperit o femeie despre CREIERUL UMAN-4

Sunt o fiinta de energie conectata la energia care ma inconjoara prin constiinta emisferei mele drepte. Suntem fiinte de energie, conectati unul la celalalt prin constiinta emisferelor noastre drepte, formand o singura familie: umanitatea. Si aici, acum, suntem frati si surori pe aceasta planeta aflandu-ne aici pentru a face lumea un loc mai bun. si in acest moment suntem perfecti, suntem completi si frumosi.

Citeste in pagina urmatoare revelatiile lui Taylor despre creierul uman.

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top