Connect with us

Revistateo.ro

Top 5 flori comestibile

Stiri

Top 5 flori comestibile

Traim in era produselor organice. Tot mai multi nutritionisti recomanda intoarcerea la natura in ceea ce priveste alimentatia, iar in acest sens putem face referire si la cateva flori comestibile. Da, asa cum ati citit! Anumite flori se pot manca!

Top 5 flori comestibile

1. CONDURUL DOAMNEI. Aceasta planta cu proprietati medicinale poate fi introdusa in salata ta preferata. Alaturi de carne de pui, branza si cu putin ulei de masline, vei manca, probabil, cea mai delicioasa si colorata salata din cate ai gustat. Condurul doamnei reduce oboseala si este o floare ideala pentru anemici.

Top 5 flori comestibile-1

Plantează orhideea în ghiveci urmând aceşti paşi

5 trucuri pentru florile din vază

Florile de Salcam – Leacul adus de primavara

TEST ONLINE: Alege o floare din imagine și vezi ce spune despre PERSONALITATEA ta!

LIMBAJUL FLORILOR. Ce semnifică florile pe care le primești și le faci cadou

2. LAVANDA

Top 5 flori comestibile-2

Aceasta floare este recunoscuta pentru tratamentele cosmetice. Poate fi consumata si sub forma de ceai. Se stie ca ceaiul de lavanda are un efect calmant, relaxand muschii si creierul. Lavanda isi are locul si in farfurie, alaturi de citrice sau biscuiti digestivi. Daca simti ca smoothie-ului tau ii lipseste ceva aromat, pune cateva petale de lavanda pisate. O alta varianta in care poate fi consumata lavanda este in inghetata.

3. VIOLETELE

Top 5 flori comestibile-3

Violetele de Parma sunt recunoscute pentru lupta cu microbii. Despre violeta africana se spune ca poate preveni boli necrutatoare precum SIDA sau diferite tipuri de cancer. Violetele pot fi introduse in marmelada. Poti prepara inclusiv dulceata din aceste flori.

4. GURA LEULUI

Top 5 flori comestibile-4

Gura leului aduce un plus de savoare salatelor tale. Daca simti ca vrei sa indulcesti putin salata ta light, nu ezita sa o garnisesti cu cateva petale de gura leului. Vei vedea ca, in combinatie cu sucul de lamaie si salata verde, vei avea parte de cea mai exotica masa luata vreodata.

5. HIBISCUS

Top 5 flori comestibile-5

Florile de hibiscus au proprietati medicinale despre care putina lume stie. Acestea reduc colesterolul, scad tensiunea arteriala si combat simptomele racelii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top