Connect with us

Revistateo.ro

Simptomele menopauzei, inca necunoscute pentru multe femei

Educatie

Simptomele menopauzei, inca necunoscute pentru multe femei

Toate femeile trec prin aceasta perioada fiziologica, insa simptomele menopauzei nu sunt cele pe care le cunosc majoritatea doamnelor. Manifestarile care anunta instalarea menopauzei pot fi destul de neplacute si afecteaza calitatea vietii.

Cei mai multi specialisti recomanda fitoterapia pentru estomparea simptomelor menopauzei, iar ca remedii naturiste, salvia, lavanda, radacina de lemn dulce sunt de mare ajutor.

Menopauza presupune incetarea fiziologica a ciclurilor menstruale dupa ce se opreste secretia hormonala a ovarelor. De obicei, apar dupa 40 de ani, pana la maximum 55 de ani.

Cele mai comune simptome sunt schimbarile bruste de dispozitie, problemele vaginale si schimbarea compozitiei chimica a urinei, dureri abdominale etc. Menopauza nu afecteaza doar din punct de vedere hormonal femeile. Asociatia Americana de Cardiologie sustine ca menopauza provoaca o serie de tulburari la nivelul inimii.

Dupa varsta de 45 de ani, riscul de a face afectiuni cardiovasculare creste. Asadar, accelerarea batailor inimii si problemele cu tensiunea sunt semnele necunoscute ale menopauzei.

Asociatia Americana de Cardiologie recomanda un tratament pe baza de estrogen. Dieta este extrem de importanta in aceasta perioada a vietii, pentru ca ajuta la atenuarea simptomelor atunci cand ciclul menstrual dispare.

Medicii recomanda o alimentatie bogata in fructe si legume verzi, produse sarace in grasimi, nuci si seminte de in ori susan, mancaruri nesarate si neindulcite precum si evitarea carnii si a branzeturilor procesate.

CITESTE SI: Cum ti se schimba vaginul la menopauza si ce poti face

Activitatea fizica de zi cu zi este la fel de importanta ca si alimentatia. Exercitiile aerobice, chiar si simpla plimbare in aer liber sau cu bicicleta sunt excelente pentru mentinerea sanatatii inimii, afectate de acest proces fiziologic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top