Connect with us

Revistateo.ro

Ce se întâmplă în creierul tău când faci sex. Explicațiile specialiștilor

Educatie

Ce se întâmplă în creierul tău când faci sex. Explicațiile specialiștilor

Te-ai gândit vreodată ce se întâmplă în creierul tău când faci sex? Este întrebarea la care veți găsi răspunsul în articolul de mai jos. Specialiștii au explicat modurile în care creierul poate fi afectat atunci când faci sex.

Sexul este ca un drog

Sexul ne face să ne simțim bine. Plăcerea oferită de sex se datorează în mare măsură eliberării de dopamină. Acesta este un neurotransmițător, mesager chimic care ajută la transmiterea semnalelor în creier.

„Luând cocaină și a face sex nu simți exact la fel, dar ambele implică aceleași regiuni ale creierului.”, spune Timothy Fong, profesor la UCLA’s David Geffen School of Medicine.

Sexul poate acționa ca un antidepresiv

Un studiu din 2002, de la Universitatea din Albania, făcut pe 300 de femei a constatat că cele care au făcut sex fără prezervativ au avut mai puține simptome depresive decât femeile care au folosit un prezervativ. Cercetătorii au emis ipoteza că diferiți compuși din spermă, inclusiv estrogen, au proprietăți antidepresive, care sunt apoi absorbite în organism după sex. Potrivit aceluiași studiu există câteva lucruri care pot afecta starea de spirit: utilizarea prezervativului, în special într-o relație serioasă, sau anticoncepționale. Însă, specialiștii trag un semnal de alarmă! Există și alte modalități de a stimula starea de spirit, dar nicio altă cale de a preveni bolile cu transmitere sexuală.

Sexul ameliorează durerea

Nu sări peste sex când ai o durere de cap! Cercetările arată că, dimpotrivă, sexul ameliorează simptomele. Într-un studiu german în 2013, 60% dintre participanții care au avut dureri de cap și au avut contacte sexuale în acest timp au raportat că simptomele au fost ameliorate.

Sexul te liniștește

În cazul unui alt studiu legat de sex, cercetătorii au constatat că persoanele care au avut un contact sexual, pe durata cercetărilor, au răspuns mult mai bine la situații de stres. Cum te poate liniști sexul? Medicii au un răspuns clar: prin scăderea tensiunii arteriale.

Sexul provoacă somn

Sexul provoacă somn în special bărbaților. Oamenii de știință au și o explicație. Partea creierului, cunoscută sub denumirea de cortex prefrontal, scade după ejaculare. Acestă schimbare, împreună cu eliberarea de oxitocină și serotonină („hormonul fericirii”), poate explica efectul de somnifer. Toate aceste trei schimbări, apărute în organism după un act sexual, produc senzația de oboseală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Educatie

To Top