Connect with us

Revistateo.ro

Dieta la menopauză. Ce ai voie să mănânci și ce trebuie să eviți

Cura de Slabire

Dieta la menopauză. Ce ai voie să mănânci și ce trebuie să eviți

Fie că este pregătită sau nu, fiecare femeie trece prin menopauză. Este o perioadă prin care corpul are parte de niște transformări, iar unul dintre lucrurile pe care nicio femeie nu le dorește este fluctuația de greutate. Iată dieta la menopauză și ce trebuie să eviți.

Toată lumea este familială cu acest stagiu al vieții care marchează sfârșitul ciclului menstrual, după ce hormonii feminini de reproducere scad semnificativ.

La 12 luni după ultima menstruație, se poate spune oficial că o femeie este la menopauză. Însă, în premenopauză, femeile experimentează mai multe simptome neplăcute, printre care și creșterea în greutate.

Citește și: Dieta cu lămâi, care te scapă de 12 kilograme în numai 14 zile. Cine nu are voie să o țină

Bufeurile, creșterea în greutatea, pilozitatea excesivă și transpirația abundentă sunt doar câteva dintre simptomele premenopauzei și ale menopauzei. De asemenea, uscăciunea vaginală, somn întrerupt, subțierea părului și pielea uscată mai sunt simptome ale menopauzei.

Până corpul reușește să se echilibreze, este foarte important ca fiecare femeie să aibă foarte multă grijă la ceea ce consumă și ce este și mai important, la câtă mâncare consumă zilnic.

Iată ce alimente trebuie să eviți în timpul menopauzei:

-pâine albă și produse din făină albă, orez alb și cartofi. Carbohidrații din aceste alimente trebuie evitate în timpul menopauzei, deoarece corpul are nevoie de mult mai mult timp să le proceseze. În schimb, se pot consuma produse din făină neagră, orez brun, quinoa sau cartofi dulci.

Cofeina

Aceasta aduce o cascadă de efecte în timpul menopauzei. Schimbările de stări sunt dese în timpul menopauzei, iar cofeina le poate potența. copul în timpul menopauzei este de a găsi o nouă stare normală, o nouă stare de echilibru. Prin urmare, poate fi înțelept să stai departe de cofeină pentru o vreme. De asemenea, bufeurile pot fi mult mai intense.

Citește și: Dieta cu rostopască și miere care se ține o dată pe an

Mâncărurile picante vor încălzi corpul, iar acest lucru s-ar putea să fie neplăcut în cazul în care ai deja bufeuri.

Și alcoolul este de evitat deoarece acționează ca un declanșator la bufeurile și poate contribui la dezvoltarea osteoporozei.

Iată ce trebuie să consumi în timpul menopauzei:

– soia nemodificată genetic.

– pește gras. Bogat în omega 2 și acizi grași, pește gras ajută la reducerea inflamației din organism care poate duce la apariția bolilor cronice, precum bolile cardiace. În timpul menopauzei, incidența bolilor cardiace crește.

– semințe de in – conțin acizi grași omega 3 și au un efect benefic pentru organism. Mimează efectul estrogenului din organism, chiar hormonul lipsă din corpul femeii în timpul menopauzei. Un studiu a arătat că ajută în lupta cu temutul cancer la sân.

– Mâncăruri fermentate – iaurt, kefir și sana. Conțin probiotice sănătoase care ajută la sănătatea stomacului și a intestinelor.

-fructe și legume – nutrienții din acestea sunt esențiale pentru un corp sănătos.

Medicii recomandă ca femeile aflate la menopauză să facă cel puțin 150 de minute de exerciții zilnic, pentru a lupta împotriva bolilor de inimă. De asemenea, exercițiile fizice ajută și la eliminarea predispoziției de îngrășare. Nu trebuie să fie neapărat exerciții intense. Și mersul pe jos, mersul alert, mersul cu bicicleta, yoga, spinning sau înot.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cura de Slabire

To Top