Connect with us

Revistateo.ro

Top 5 beneficii atunci când renunți la fumat

Sanatate

Top 5 beneficii atunci când renunți la fumat

Pe lângă beneficiile pentru sănătate care vin odată cu renunțarea la fumat, există și numeroase beneficii pentru frumusețe. Știu că asta poate suna destul de iritant, mai ales dacă te numeri printre fumătorii înrăiți care nu pot renunța la țigări, însă ar trebui să iei aminte la următoarele lucruri! Dacă te lași de fumat:

1. Împiedici apariția ridurilor. Ridurile fac parte din procesul de îmbătrânire. Mai devreme sau mai târziu vor intra în viața ta și nu vei putea să le îndepărtezi, ci poate doar să le estompezi sau să reduci din aspectul lor neplăcut. În orice caz, fumatul grăbește apariția liniilor fine și adâncește prematur ridurile pe care deja le ai. Conținutul ridicat de chimicale din țigări îți distruge elasticitatea pielii, iar mișcările repetitive ale buzelor, pe care le implică fumatul, crează riduri în jurul acestora.

CITEȘTE ȘI: 5 PAȘI DE BAZĂ PE CARE TREBUIE SĂ ÎI URMEZI ÎN TIMPUL MEDITAȚIEI

2. Previi lăsarea pielii din jurul brațelor și din jurul sânilor. Da, este adevărat, fumatul nu afectează doar tenul, ci și alte zone sensibile. Pielea întregului corp își pierde din elasticitate și este deshidratată. Acest lucru conduce la un aspect extrem de neplăcut.

3. Reduci anumite afecțiuni ale pielii. Medicii canadieni au ajuns la concluzia că persoanele care se lasă de fumat observă o îmbunătățire a simptomelor pe care le au atunci când suferă de boli precum psoriazis, lupus sau diabet. Dacă suferi de probleme ale pielii, s-ar putea să fii surprinsă de o imbunătățire a condiției acesteia după ce ai renunțat la fumat.

4. Reduci riscul de cancer de piele. Cercetările arată că există o legătură strânsă între fumat și cancerul de piele. Aceasta este o boală gravă care deseori este fatală, așa că merită să nu mai stai pe gânduri și să renunți la țigări cât mai repede.

5. Reduci riscul de apariție a petelor. Petele închise la culoare sunt un semn de îmbătrânire prematură a pielii și se agravează odată cu trecerea timpului. Fumat este un factor cu un rol important în apariția lor, așa că este în interesul tău să renunți cât mai rapid.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top