Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Toată lumea ignoră această problemă: Cum poți rămâne fără dinți

Majoritatea oamenilor ignoră problemele legate de dinți și se prezintă la medicul stomatolog doar atunci când cuțitul e aproape de os. Stomatologii avertizează că tartrul afectează dantura nu doar la dinții de lapte ci și la cei permanenți.

Culoarea tartrului este în general galbenă, dar se poate transforma și în maro la persoanele cu o igienă orală sub orice critică. Cei mai mulți pacienți le spun medicilor că previn depunerea plăcii dentare și înlătură tartrul prin folosirea aței dentare și spălatul frecvent pe dinți, însă aceste două modalități nu sunt suficiente, susțin medicii stomatologi.

CITEȘTE ȘI: VREI DINȚI MAI ALBI? UITE CE TREBUIE SĂ FACI!
“Placa bacteriană se depune pe dinţi dacă nu ne spălăm. Apoi se mineralizează şi se formează tartrul. Se depune începând cu treimea gingivală a dintelui şi subgingivală. Tartrul îndepărtează gingia şi osul, iar în timp se ajunge la mobilitatea şi pierderea dinţilor, fără ca aceştia să fie afectaţi de vreo carie”, a precizat stomatologul orădean Vlad Deac pentru adevărul.ro.

Medicii stomatologi se împarte în două categorii când vine vorba de momentul în care trebuie să ne spălăm pe dinți. O parte spune că spălatul prea des pe dinți (adică după fiecare masă) afectează dantura, iar cealaltă partă este de părere că resturile alimentare pot fi eliminate prevenindu-se formarea plăcii dentare prin spălatul pe dinți după fiecare masă.

Tatrul și placa dentară duc cel mai adesea la formarea cariilor, devenind un pericol pentru dantură. Infecțiile din cavitatea bucală pot afecta întreg organismul, bacteriile putând fi transportate în tot corpul, prin salivă.

Placa bacteriană poate fi îndepărtată numai prin periaj zilnic și prin folosirea aței dentare, mai spun specialiștii. Pasivitatea la depunerea plăcii dentare poate duce la căderea dinților.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top