Connect with us

Revistateo.ro

Teo Trandafir: "Antonio mi-a facut cel mai frumos cadou de Craciun"

TEO live

Teo Trandafir: „Antonio mi-a facut cel mai frumos cadou de Craciun”

Antonio Pasarelli a fost invitatul lui Teo Trandafir la sesiunea Teo live de pe Facebook. El a vorbit despre felul lui de a fi, despre ceea ce ii place sa citeasca, dar mai ales despre ce inseamna sa fii bucatar.

„Antonio Pasarelli a facut ca si Dante Alighieri. S-a retras si a avut niste probleme care s-au rezolvat si astazi este pregatit pentru un nou inceput.

Teo: De fiecare data cand vorbesc despre tine prietenilor mei apropiati, pentru ca iti marturisesc ca vorbesc, multi imi spun ca nu ar fi crezut ca in spatele imaginii de chef joviaal s-ar ascunde un filozof, un om erudit. Esti un om incredibil de inteligent? Iti trebuie aceasta inteligenta in viata de zi cu zi? O folosesti tot timpul?

Antonio: Nu cred ca sunt inteligent, am fata inteligenta, dar eu cred ca sunt un pic prost. Insa de multe ori ca suntem mai mult sau mai putin inteligenti sa trecem prin viata asta ar trebui sa nu ne punem intrebari. Eu am trait cam un an si jumatate retras si am cugetat foarte mult, m-am gandit foarte mult, am vazut cati prieteni am avut si am. Spun ca am avut, pentru azi m-am scuturat de toti prietenii aia atarnatori si mi-am dat seama ca daca te pui la masa cu cineva si incepi sa folosesti un limbaj prea inalt ii pierzi. Dar nu sunt nici de acord sa folosesc un limbaj prea jos, dar nu ca sunt inteligent, pentru ca asa sunt eu: simplu.

Dante Alighieri este unul dintre putinii oameni pe care eu ii stimez foarte mult.

Teo: Iti mai amintesti cel mai frumos cadou de ziua mea? Mi-a oferit un tort imens in forma de carte in care era scris de mana unul dintre citatele noastre preferate din Erasmus din Rotterdam. Va dati seama ca nu am putut sa mananc asa ceva pentru ca era mult prea frumos si mult prea bun, dar l-am tinut un an.

Antonio: Ideea este ca nu am sa-l tradez pe dl Erasmus, pentru ca de fiecare data mai am timp sa rasfoiesc cartea aia.

Teo: Mai ai timp sa citesti?

Antonio: Am inceput sa citesc inapoi. Am inceput sa citesc Biblia si nu din motive religioase, ci pentru ca vreau sa citesc. Pentru mine Biblia este cartea tuturor cartilor si chestia asta este foarte importanta.

Teo: Vorbeai despre un nou inceput. De cand te stiu tu te reinventezi. Acest cetatean a inceput scoala la 5 ani, direct in clasa a treia, la inceput s-a balbait, a crescut intr-o familie uriasa de chefi, a facut toate greselile tineretii si apoi a inceput sa cante asa cum nu am auzit pe nimeni cantand. Ce nou inceput mai poate fi?

Antonio: Un nou inceput este. O sa fac un CD. Am in lucrare doua piese. Nu ti-am spus nimic pana acum, doua piese care imi plac foarte mult. Incerc sa termin cartea mea, care se va chema „Istorie de viata si de bucatarie”, in care cu o sinceritate cruda vorbesc de viata mea.

In perioada aia 82-90 am intrat ianpoi in bucatarie, au fost niste persoane care m-au semnat ca si gusturile. Un capitol este dedicat tatlui meu cu care nu am avut o relatie prea buna si azi regret ca m-am comportat intr-un anumit fel. Si in perioada aia aveam niste retete care ii placeau lui si vor fi in cartea asta. Marea incercare pe care o fac este o deschidere la Palatul Stirbey, din Buftea, exact intr-o saptamana de acum. Va fi o „rebranduire” la Palatul Stirbey. Cand m-au chemat m-am uitat la cladirea aia si cred ca am lucrat o luna si jumatate la meniu.”, este o parte din interviul acordat de Antonio Pasarelli lui Teo Trandafir, la sesiunea Teo live.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in TEO live

To Top