Connect with us

Revistateo.ro

Statia de metrou Piata Victoriei nu se inchide. Iata ce solutie ieftina a gasit Metrorex

Inedit

Statia de metrou Piata Victoriei nu se inchide. Iata ce solutie ieftina a gasit Metrorex

Compania Metrorex a gasit o solutie la problema din statia de metrou Piata Victoriei.

Mai exact, reprezentantii companiei au pus benzi reflectorizante care sa marcheze marginea peronului, pentru a atrage atentia calatorilor unde se termina peronul si unde incepe spatiul destinat metroului.

Solutia relativ ieftina a celor de la Metrorex vine dupa ce un calator a facut o plangere ca si-a prins piciorul in spatiul dintre tren si peron, iar Protectia Consumatorului a amendat compania, noteaza B1Tv.

Mai mult, ANPC a cerut si sistarea circulatiei trenurilor din motive de siguranta. Cu toate acestea, Metrorex a anuntat ca nu va inchide statia de metrou Piata Victoriei.

In plus, in comunicatul semnat de directorul Metrorex Marin Aldea se precizeaza ca incidentul semnalat de Protectia Consumatorilor nu a avut loc in realitate, dupa cum au aratat imaginile surprinse de camere de supraveghere.

In ceea ce priveste distanta dintre tren si marginea peronului, „aceasta variaza de la statie la statie in functie de razele de curbura ale acestora, conform instructiei de norme si toleranta specifica si instructiei de miscare referitoare la gabaritul trenurilor”, au mai declarat oficialii companiei.

Directorul general al ANPC insista insa ca decizia de oprire a circulatiei metrourilor trebuie pusa in aplicare cat mai repede si Metrorex nu va putea „folosi statia decat in momentul in care vor crea un spatiu mult mai ingust decat acum intre peron si metrou”.

„Fie vor prelungi peronul, fie vor atasa de garnitura de metrou un dispoztiv, astfel incat sa se prelungeasca pana in apropierea trenului de metrou”, a tinut sa precizeze Anghel.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top