Connect with us

Revistateo.ro

Solutii naturale care te ajuta sa scapi de matreata - Tratament

Naturiste

Solutii naturale care te ajuta sa scapi de matreata – Tratament

Cel mai vandut sampon din lume este unul care are o solutie antimatreata, acest lucru inseamna ca foarte multa lume se confrunta cu aceasta probleme destul de stanjenitoare, insa cu totii stim ca deseori acestea ne sunt inutile si matreata persista sa apara.

Medicii demartologi spun ca prezenta matretii pe scalp nu este de fiecare data o problema si ca asa cum pielea intregului nostru corp se regenereaza, asa si pielea scapului o face. Daca matreata este prezenta de mai mult de 28 de zile, trebuie sa actionam in prima faza cu un sampon special, de preferinta de calitate buna, care are incorporata o solutie antimatreata.

Se recomanda utilizarea unui sampon special pentru barbati si altul pentru femei, scalpul este diferit in functie de sex si are nevoie de atentie speciala, cel mai bine este sa-l achizitionati dintr-o farmacie, pentru ca acolo va pot fi recomandate produse speciale. Sampoanele comerciale nu sunt atat de eficiente in rezolvarea acestei probleme.

Tratament natural pentru matreata

Medicii dermatologi spun ca ne putem trata si in mod natural de matreata si ca merita sa incercam produsele din casa pentru ca de cele mai multe ori sunt mai eficiente ca cele speciale, in plus tratamentul antimatreata facut in casa este mai ieftin.

1. Tratament antimatreata cu iaurt si ou

Un prim tratament recomandat este cel cu iaurt si ou. Aveti nevoie de 150 de grame de iaurt natural pe care trebuie sa-l amestecati cu un ou, aplicati tratamentul pe par si lasati-l sa actioneze timp de 30 de minute. Apoi clatiti si spalati cu sampon, de preferinta unul pentru tipul dumneavoastra de par.

2. Tratament antimatreata cu gel de aloe vera sau otet de mere

In comert puteti gasi usor gel de aloe vera pe care trebuie sa-l aplicati dupa fiecare spalare si va ajuta cu siguranta in lupta impotriva matretii. Otetul de mere este cunoscut chiar si de bunici ca fiind foarte eficient in eliminarea matretii, tocmai de aceea dizolva o cana de otet de mere in 2 litri de apa si clateste-ti parul cu aceasta solutie, rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Recomandari imporante in tratamentul antimatreata

– Fa-ti un program regulat de spalari si tine-te de el.
– Daca folosesti produse gen fixativ, gel, ceara este bine sa speli parul in fiecare seara sau cel putin sa-l clatesti bine cu apa. Prezenta pe par a acestor produse duce la aparitia matretii.
– Foloseste un singur tip de sampon si dupa ce-l aplici lasa-l sa actioneze 2-3 minute, de asemenea este bine sa cauti un sampon pentru tipul tau de par.

2 Comments

2 Comments

  1. Raluca Dabi

    2014-04-30T12:16:40+03:00 at 2014-04-30T12:16:40+03:00

    Am avut si eu probleme asemanatoare cu matreata, si mi-a trecut greu pana am gasit un sampon bun.

    Am fost la doctor sa imi zica ce sa folosesc ca sa scap de matreata si mancarimea scalpului ….. mi-a dat un sampon natural pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation.

    Samponul e incredibil… m-am indragostit de el. De cand am inceput sa il folosesc am scapat de matreata si mancarimea scalpului.

    Imi place enorm de mult mirosul si imi place ca nu face spuma multa cum fac produsele chimice.
    Pup

  2. corina

    2015-09-30T21:30:33+03:00 at 2015-09-30T21:30:33+03:00

    si eu am folosit aceste sampon natural anti-matreata si eu f bun,, il recomand si eu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top