Connect with us

Revistateo.ro

Detoxifiere

Singurele alimente permise intr-o cura de detoxifiere cu sucuri naturale

E nevoie mare de detoxifiere mai ales acum dupa trecerea sarbatorilor. Corpul nostru nu doar ca a acumulat kilograme in plus, ci si o serie de toxine din traditionalele si periculoasele bucate pentru sanatate. Ce alimente sunt permise intr-o cura de detoxifiere?

In primul rand, nu te gandi sub nicio forma la o detoxifiere drastica. Multe persoane, femei in special, se detofixiaza consumand doar apa sau apa cu lamaie vreme de mai multe zile, insa proprietatile acestor bauturi nu acopera necesarul de nutrienti care tine organismul in viata.

Corpul tau are nevoie de toate elementele, asa ca nu il priva de vitamine si minerale esentiale!

Nutritionista australianca Steph Lowe ii avertizeaza pe cei care isi detoxifiaza organismul cu sucuri naturale ca nu este suficienta doar consumarea lichidelor. O cura de detoxifiere cu sucuri nu trebuie sa dureze mai mult de doua zile, deci nu 7 asa cum cred cele mai multe femei.

In cadrul unei cure de detoxifiere cu sucuri naturale (fresh-uri de kiwi, mere, portocale sau limonada) trebuie sa introduci si legume si alte elemente importante pentru organism.

CITESTE SI: Cea mai buna ora din zi pentru detoxifiere

CITESTE SI: DETOXIFIERE eficienta de iarna, in 3 ZILE

CE E INTERZIS CU DESAVARSIRE:

1. Consumul de zahar
2. Consumul de alimente prajite, uleioase, grasimi
3. Consumul de lapte sau branza
4. Consumul de alcool
5. Consumul excesiv de sare

CE E PERMIS SA MANANCI INTR-O CURA CU SUCURI:

1. Legume fierte (o portie nu trebuie sa depaseasca 200 grame – poti opta intre gulie, morcovi sau rosii – DE EVITAT CARTOFII CU ORICE PRET!)
2. Alune nesarate si piure de banane (bananele contin magneziu, iar acest mineral este recunoscut pentru energizarea organismului uman)
3. Zarzavaturi cu seminte de in (salata verde, patrunjel, ceapa etc)

ESENTIAL DE STIUT:

O cura de detoxifiere nu inseamna doar o atentie sporita la alimentele pe care le consumam si la felul in care le permitem sa ne controleze zi de zi.

Cura de detoxifiere inseamna si miscare, asa ca daca vrei sa elimini toxinele, fa sport in paralel. In plus, pentru a-ti duce cura la bun sfarsit, poti incerca si cateva exercitii de yoga. Acestea au un impact pozitiv asupra starii tale psihice.

Sursa foto: insonnetskitchen.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Detoxifiere

To Top