Connect with us

Revistateo.ro

Sfaturi de la Mihaela Bilic pentru cei care vor să slăbească

Dieta si Sport

Sfaturi de la Mihaela Bilic pentru cei care vor să slăbească

Mihaela Bilic este unul din cei mai renumiți nutriționiști de la noi. Sfaturile sale pot părea controversate pentru unii, însă atent analizate, acestea reflectă cel mai adesea realitatea.

Tort în loc de mere?

Bilic susține că persoanele care consumă foarte multe fructe nu vor reuși niciodată să slăbească, ba dimpotrivă. “Decât un kilogram de mere care nu taie pofta de dulce, mai bine mâncați o feliuță de tort de ciocolată”, susține nutriționistul conform doctorulzilei.ro.

Într-o postare recentă pe Facebook, Mihaela Bilic a vorbit și despre consumul de brânză, nerecomandat pe durata curelor de slăbire. „Ce poate fi mai savuros, delicios și de sezon decât roșiile cu brânză? Fără pâine, o să spuneți, ca să nu ne îngrășăm. Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Și când spun brânză mă refer la orice tip de brănzeturi, indiferent de căt sunt de sărate: caș și telemea proaspate, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânză de burduf sau frământată.

Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea și peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânză de 100 de grame o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat.

CITEȘTE ȘI: Mihaela Bilic: „Mancarea este cel mai puternic instrument de manipulare”

CITEȘTE ȘI: Mihaela Bilic, despre probiotice si prebiotice

Apropo de gramaj, porția corectă de brânză e de 70 de grame, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!!! (…) E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor să mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, ești mai atent”, susține Bilic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top