Connect with us

Revistateo.ro

Sfarsitul omenirii este aproape. Cele 7 amenintari la adresa speciei umane

Inedit

Sfarsitul omenirii este aproape. Cele 7 amenintari la adresa speciei umane

Orice gest pe care il poate face omul profund inconstient poate aduce oricand sfarsitul lumii. Va prezentam 7 pericole care pot duce la extinctia definitiva a speciei umane.

1. Schimbarea climatica globala. Acesta este cel mai des intalnit scenariu atunci cand se vorbeste despre apocalipsa, in randul oamenilor de stiinta. Climatologul James Hanson a studiat planeta Venus acum cativa zeci de ani, observand asemanari intre clima incinsa de pe Luceafar si ceea ce ar putea pati Pamantul. Concluzionand, acesta s-a adresat Congresului american cerand in 1988 reducerea emisiei de dioxid de carbon, in caz contrar, omenirea se indreapta spre catastrofa. De atunci insa, nu s-a intamplat mare lucru, ba chiar s-au construit in continuare fabrici care polueaza intens natura si numarul celor care detin autovehicule s-a triplat la scara mondiala.

2. Pierderea biodiversitatii. Este tot un efect al schimbarii climatice si al incalzirii globale. Activitatea umana face ca mii de specii de plante si animale sa dispara pentru totdeauna. Rata de extinctie in ultima decada este de 1.000 de ori mai mare decat normalul inregistrat de-a lungul istoriei.

3. Disparitia albinelor. Putina lume stie ca hrana pe care o mancam in fiecare zi depinde de acesti polenizatori. Albinele sunt omorate in masa de chimicalele folosite in tot mai multe ferme. Aceste chimicale perturba simtul orientarii albinelor, care nu mai ajung la stup. Comisia Europeana a dat un ordin de interzicere a pesticidelor, insa in Statele Unite aceasta directiva este privita ca o gluma, deci neluata in seama.

4. Terorismul nuclear si biologic. Amenintarile teroriste cresc de la o zi la alta, aparand tot mai multe grupari teroriste de mare anvergura. Acestia isi produc singuri armele de distrugere in masa sau sunt ajutati de organizatii paramilitare.

5. Pandemiile.  In fiecare an apar boli care se raspandesc la scara globala. Privind in istorie, in 1918 un virus gripal s-a raspandit pe tot globul si a reusit sa omoare 50 de milioane de oameni, mai multi decat si-au pierdut vietile in Primul Razboi Mondial.

6. Eruptia unui super vulcan.  „Cam la fiecare 50.000 de ani, Pamantul experimenteaza eruptia unui super-vulcan. Mai mult de 1.000 de kilometri de pamant pot fi acoperiti de lava, iar atmosfera ar fi injectata de gaz sulfuric si cenusa, acoperind intreaga Planeta. Acest val de acid sulfuric ar intoarce inapoi razele Soarelui pentru anii ce vor urma, iar zilele nu ar fi mai luminoase decat o noapte cu luna plina” – Bill McGuire, directorul centrului de cercetare londonez Benfield Hazard.

7. Inteligenta artificiala. Sau, masina care a pus stapanire pe fiinta umana. Futuristul Ray Kurzwell crede ca pana in 2019 computerele vor deveni mai inteligente decat oamenii. Si celebrul fizician Stephen Hawking crede in aceasta varianta precizand ca pericolul este unul real, super-computerele pot dezvolta inteligenta si pot prelua controlul asupra lumii.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top