Connect with us

Revistateo.ro

Sex după ceartă?

Cuplu

Sex după ceartă?

A face sex nu înseamnă doar o plăcere corporală ci și o întărire a sistemului imunitar, o reducere a stresului, o alinare a durerii de cap și o eliminare a oboselii. Chiar dacă pare ciudat, multe cupluri, după o ceartă zdravănă soră cu divorțul, fac sex.

Se spune că cel mai bun sex este cel făcut după o ceartă deoarece aduce adrenalină, o dorință și mai puternică și multă pasiune. Sexul de împăcare poate apărea atunci când iubitul tău uită că este ziua ta de naștere și vine acasă fără niciun cadou, sau, mai grav, fără să îți ureze măcar la mulți ani. Nu toată lumea însă este de acord că sexul funcționează reparând problemele din cuplu.

Seith Meyers, psiholog la Departamentul de Sănătate Mintală din Condado, Los Angeles, afirmă că practica sexului împăcării aduce prejudicii relației în loc să o întărească. Meyeres susține că a permite o partidă de sex după o ceartă poate deschide ușile violenței în cuplu, acestea putând fi confundate cu natura perechii respective de îndrăgostiți.

În plus, dacă la un moment dat, după o ceartă, unul dintre iubiți refuză să facă sex, se poate declanșa un adevărat război inter-personal. Sexul de împăcare nu permite niciunuia dintre parteneri să analizeze problemele cu maturitate. Aceștia vor trăi cu senzația că fiecare boacănă sau greșeală va fi recompensată cu o partidă de sex, crede Meyers.

Ideal ar fi ca în astfel de cazuri partenerii să discute și să spună fără ocolișuri ce îi deranjează pentru a ajunge la un compromis pe cale amiablă, o înțelegere pe care să o respecte amândoi. A face sex după o ceartă înseamnă amânarea agoniei de zi cu zi deoarece lasă în continuare portițe deschise și problema rămâne nerezolvată.

Se poate recurge inclusiv la șantaj emoțional, unul dintre parteneri amenințând refuzul de a face sex. Sexul de împăcare demonstrează lipsa de afectivitate care există în cuplu, natura umană având tendința firească de a înlocui un moment neplăcut cu ceva bun.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top