Connect with us

Revistateo.ro

biblie

Stiri

Semnificația cifrelor din Biblie. Uite ce reprezintă 1, 3 și 7 pentru credincioși.

Este considerată cea mai amplă scriere, cu cei mai mulți autori. Iată ce semnificație au cele mai importante cifre din Biblie.

CITEȘTE ȘI: Ne vom recunoaşte rudele şi prietenii pe cealaltă lume? Vezi ce spune Noul Testament

Se spune că cine are o Biblie în casă este ocrotit de Dumnezeu, iar orice credincios trebuie să o citească cel puțin o dată în viață. Totodată, acest simbol al creștinismului curpinde o sumedenie de simboluri, printre care și cifre, cu o puternică semnificație pentru creștini.

Cifra 1 – Dumnezeu Unul. Această cifră este cifra divinității, căci ființa supremă nu putea fi decât una, cea care a creat lumea, o ființă atotputernică și infinită. Nu degeaba în Biblie este specificat faptul că nu trebuie să ai alți dumnezei, ci doar unul singur, cel adevărat. În plus, cifra 1 din Biblie reprezintă unitatea dintre Dumnezeu și Isus, pomenit în scrieri drept Primul Născut. Astfel, creștinii au o singură credință, un singur botez, un singur Dumnezeu, un singur Mântuitor, o singură cale de urmat.

Cifra 3 – perfecțiune și ocrotire. Această cifră, întâlnită cel mai des în Biblie, are cele mai multe semnificații. Dumnezeu a creat lumea după spațiu, timp și materie (3 elemente), iar omul este împărțit în 3: trup, suflet și spirit. Cifra 3 este văzută că una protectoare pentru creștini, cea care ne ajută să înțelegm profunzimea lucrurilor. Sfânta Treime (Tatăl, Fiul și Sfântul Duh), reprezintă unitatea perfectă, ce nu poate fi schimbată, îmbunătățită sau alterată. Isus a murit la 33 de ani, a înviat a treia zi, toate acestea după ce Iuda l-a vândut pentru 30 de arginți, iar anterior patimilor, Mântuitorul a înviat trei persoane: pe Lazăr din Betania, fratele Martei, pe fiica de 12 ani a lui Iair și un copil care căzuse de pe acoperișul casei sale.

Cifra 7 – plenitudine și perfecțiune. Specialiștii spun că această cifră este întîlnită de 753 de ori în Biblie, 7 fiind de altfel cifra creației. Dumnezeu a făcut lumea în șapte zile, iar Adam a fost conceput în cea de a șaptea zi din cea de a șaptea lună de la facerea lumii. Isus i-a spus lui Petru că trebuie să-şi ierte fratele „nu până la şapte ori, ci până la şaptezeci şi şapte de ori“, Apocalipsa va fi anunțată cu șapte trâmbițe, și tot șapte judecăți se vor abate asupra celor care nu se pocăiesc. Nu în ultimul rând, cifra 7 reprezintă unirea lui Dumnezeu (Sfânta Treime) cu lumea creată de El, reprezentată de cifra 4.

Sursa foto womenoffaith.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top