Connect with us

Revistateo.ro

Ingrijirea dintilor

Semnele care anunță căderea dinților

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății prezentat în anul 2012, 20% din persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani au parodontoză. Pacientul își pierde dinții în timp din cauza igienei precare în 90% dintre cazuri, spun cei de la OMS.

Semnele care anunță căderea dinților:

1. Inflamarea gingiei. Primul semn că îți vei pierde dinții este inflamarea gingiei sau gingivita. Mergi la medicul stomatolog imediat ce ai observat sângerări gingivale în timpul periajului dentar și cere un tratament corespunzător situației tale orale.

CITEȘTE ȘI: MITURI DESPRE ÎNGRIJIREA DINȚILOR
2. Gingia se retrage de pe dinți. Cu timpul, cu cât boala se agravează, gingia se retrage de pe dinți și antrenează în același timp și osul alveolar, dezvoltându-se pungile parodontale.

Cauzele parodontozei:
1. Cauzele pentru care pacientul nu este responsabil: cele genetice, în mod deosebit, sau accidente la vârste fragede care duc la modificarea structurii dentare.
2. Cauzele pentru care pacientul este profund responsabil: alimentația (dulciuri, cafele, băuturi carbogazoase), lipsa periajului dentar de două ori pe zi, stres, stări de depresie.

Legat de căderea dinților, aceasta poate fi accelerată și de fumatul excesiv sau alte afecțiuni ale pacientului precum diabetul zaharat.

Medicul dentist poate observa în doar un minut dacă pacientul se confruntă cu parodontoză: examinarea constă prin introducerea unei sonde de metal cu care se măsoară canalul dintre gingii și dinți. Dacă există sângerare ușoară spre abundentă, pacientul are toate șansele să se confruntă cu o problemă serioasă de dinți.

Acest articol este scris cu scop informativ. Pentru orice situație sesizați privind sângerările gingivale sau dureri neobișnuite ale gingiei ori sensibilitate la alimentele calde sau reci, adresați-vă medicului stomatolog.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top