Connect with us

Revistateo.ro

Semne ca ai arterele infundate

Sanatate

Semne ca ai arterele infundate

Arterele au un rol fundamental si le datoram viata. Daca acestea se blocheaza, organismul nostru nu va fi bine oxigenat, iar asta duce la o serie de afectiuni ce pot culmina cu deces.

Semne ca ai arterele infundate

Arterele sunt vase de sange care transporta lichidul rosu de la inima la organe si tesuturi. Sunt flexibile si au peretii grosi, iar diametrul acestora se micsoreaza pe masura ce se indeparteaza de inima si se subdivid.

Printre arterele principale se numara aorta si ramurile sale de divizare. Acestea transporta sangele oxigenat spre ansamblul tesuturilro, cu exceptia plamanilor. Arterele pulmonare vehiculeaza sange albastru, care este bogat in dioxid de carbon, de la ventricul spre plamani.

Iata care sunt tipurile de artere din corpul tau:

– aorta (cea mai mare artera din organism; transporta sangele de la inima);
– trunchiul brahiocefalic;
– arterele carotide;
– arterele iliace comune;
– arterele coronare;
– arterele pulmonare;
– arterele subclavii.

Arterele se pot infunda, iar asta duce la blocaj. Acestea sunt cele 5 semne ca ai arterele infundate:

1. Simti o durere puternica in zona picioarelor? Daca durerea se intensifica in zona inferioara doar in timp ce mergi, inseamna ca ai probleme cu arterele.

2. Respiratia ingreunata este cauzata de imposibilitatea inimii de a pompa indeajuns de mult sange. Daca simti oboseala si epuizare cand respiri, du-te la medic.

3. Cheagurile de sange care se formeaza pot duce la durere in piept. Daca te trezesti cu o impunsatura puternica in piept, arterele tale sunt putin infundate.

4. Iti cade parul chiar daca folosesti produse de ingrijire a acestuia? Prea multe trigliceride in sange duce la caderea podoabei capilare.

Arterele pot fi desfundate pe cale naturala, consumand anumite alimente: grapefruit, usturoi, turmeric, seminte de susan sau varza murata.

1 Comment

1 Comment

  1. bogdan

    2016-09-26T19:30:58+03:00 at 2016-09-26T19:30:58+03:00

    Pai sunt doar 4 scrie in articol.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top