Connect with us

Revistateo.ro

Semintele de pepene fierte, miracolul nestiut si ideal pentru sanatate

Naturiste

Semintele de pepene fierte, miracolul nestiut si ideal pentru sanatate

Cu totii stim ca pepenele verde inseamna in primul rand o desfatare pentru papilele gustative si o adevarata racorire in zilele toride. In afara de excelenta hidratare pe care o asigura, pepenele verde mai are si alte surprize pentru organismul oamenilor. Totul are legatura cu semintele acestuia, suparatoare pentru unii, dar miraculoase pentru toata lumea odata ce sunt pregatite intr-un anumit fel. Pentru a te bucura din plin de proprietatile acestor seminte, nu trebuie sa le inghiti intregi. Cine face asta, trebuie sa stie ca inghitite intregi, semintele traverseaza tractul digestiv si apoi sunt eliminate intacte.

Este indicat sa le consumam zdrobite, fierte sau coapte, pentru ca astfel este expus miezul lor, cel care ale lagatura cu niste efecte miraculoase pentru sanatate. Astfel, semintele pepenelui verde contin foarte multe fibre, vitamine (n.r. – A, B, C), mineralele (n.r. – magneziu, fier, mangan, calciu), antioxidantii, grasimi polinesaturate si monosaturate. Cu ajutorul acestora, anumite probleme de santate – unele chiar foarte grave – sunt tratate cu succes si ii ajuta foarte mult pe cei afectati.

Fibrele din seminte asigura functionarea normala a aparatului digestiv, trateaza constipatia si elimina parazitii intesinali. In plus, acestea ii ajuta pe cei cu icter si pe cei care au diverse afectiuni inflamatorii. Semintele de pepene verde contin citrulina, un antioxidant ce contribuie la dilatarea vaselor de sange, ceea ce ii ajuta foarte mult pe toti cei care sufera de ateroscleroza, hipertensiune si angina pectorala. Ceea ce este stiut de parintii si de bunicii nostri, dar merita reamintit: semintele de pepene ajuta la eliminarea nisipului si a pietrelor de la rinichi.

Citeste si: Pune-ti seminte de dovleac pisate si zahar pe fata. Te asteptai sa se intample asta?

Pune-ti seminte de dovleac pisate si zahar pe fata. Te asteptai sa se intample asta?

Semintele de pepene sunt foarte bine primite de muschii nostri, mai ales de muschiul inimii. Grasimile bune, acizii grasi Omega 6 si vitamina B 9 (n.r. – acidul folic) sunt ideale pentru mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular. Si cei care au probleme cu tenul au motive de bucurie datorita semintelor de pepene verde: acestea trateaza acneea cu succes, datorita complexului de vitamine si minerale. In plus, studentii si elevii vor deveni fanii acestora dupa ce vor observa ca semintele de pepene imbunatatesc memoria si concentrarea. Si diabeticii le vor savura, intrucat acestea sunt recomandate pentru consum in cazul celor care au fost diagnosticati cu diabet de tip 2. Curios sau nu, barbatii care au probleme cu erectia se pot baza pe efectul semintelor de pepene verde, mai ales ca acestea ajuta si la cresterea libidoului.

Specialistii in tratamente naturiste au ajuns la o parere comuna legata de modul in care semintele se pot consuma cel mai eficient: sub forma de infuzie. Astfel, se zdrobesc patru linguri de seminte de pepene si se pun la fiert in doi litri de apa, 15 minute. Ceaiul trebuie consumat doua zile, iar a treia se face pauza si se reia a patra si a cincea zi de-a lungul unei luni.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top