Connect with us

Revistateo.ro

seminte chia

Retete

Cum se mănâncă, DE FAPT, semințele de CHIA

Extrem de populare și promovate în ultima vreme, semințele de chia sunt un miracol pentru sănătate. Totuși, puțină lume știe să le introducă în alimentație astfel încât să obțină atât un gust bun, cât și toate beneficiile pe care acestea le oferă.

Ce sunt semințele de chia și beneficiile lor:

Chia, care este cuvântul mayaş pentru „putere”, face parte din familia mentei. Pline de minerale, vitamine şi acizi graşi care ajută organismul să combată „agresorii” zilnici, seminţele de Chia sunt folosite de sute de ani! Ele conțin:

  • De 5 ori mai mult calciu decât laptele
  • De 3 ori mai mulţi antioxidanţi decât afinele
  • De 3 ori mai mult fier decât spanacul
  • De 2 ori mai multe proteine decât orice alte boabe, seminţe sau nu
  • De 2 ori mai mult potasiu decât o banană

Cum să mănânci semințele de chia

Poti sa faci icre vegetale cu seminte de chia. Se amesteca semintele de chia cu ceapa rasa fin, ulei de masline, apa, sare si lamaie.
Poti sa faci o bautura energizanta si remineralizanta cu seminte de chia. Amesteca 2 lingurite de seminte de chia cu doua cani de suc proaspat stors de portocale si putina pulbere de ghimbir. Toarna totul intr-o sticla mare si ai la indemana o bautura energizanta pe care sa o consumi pe parcursul zilei sau in timpul antrenamentului la sala.

Citește și: Elimina depozitele de grasime si parazitii intestinali cu seminte de in si usturoi

Poți, de asemenea, să prepari smoothie-uri delicioase:  Amesteca semintele de chia in blender cu lapte vegetal, banane, migdale si alte fructe preferate. Poti folosi semintele de chia in locul oualor in preparatele coapte. Daca vrei sa faci o prajitura de post sau vegana poti sa inlocuiesti oul cu semintele de chia amestecate cu apa. Pentru a inlocui un ou ai nevoie sa amesteci o lingura cu seminte de chia si 3 linguri de apa. Se lasa 15 minute pana cand semintele absorb lichidul si vor avea o consistenta gelatinoasa.

Semințele de chia se pot mânca și sub formă de budincă: chiar daca la o prima vedere nu par foarte apetisante, dupa ce sunt inmuiate in lapte/apa/smoothie ele se umfla, absorb tot lichidul. Se transforma intr-o budinca delicioasa si nutritiva pe care o poti combina cu o multime de fructe si cereale pentru a obtine un mic dejun hranitor. Amesteca doua linguri cu seminte de chia intr-un pahar cu orice suc proaspat stors, fructe pisate sau lapte de vaca/vegetal.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top