Connect with us

Revistateo.ro

Secretele unei danturi stralucitor de albe

Ingrijirea dintilor

Secretele unei danturi stralucitor de albe

Secretele unei danturi strălucitor de albe stau la îndemâna tuturor, important este să ştim să le folosim, atenţie, corect! De-a lungul timpului dinţii tăi se pot păta sau colora integral din cauza alimentaţiei, diverselor băuturi sau a fumatului şi este necesară albirea acestora.

Cei mai expuşi din maxilarul tău sunt caninii, probabil că ai observat deja asta. De ce? Pentru că ei sunt cei care străpung mâncarea cea mai dură primii. Din acestă cauză ei trebuiesc periaţi cel mai atent. În acest caz, este recomandată folosirea unei paste de dinţi cu efect de albire.

CITEŞTE ŞI: BOLILE DENTARE INFLUENŢEAZĂ SĂNĂTATEA INIMII

Unul dintre marile secrete ale unei danturi strălucitor de albe, este folosirea bicarbonatului alimentar, în fiecare dimineaţa, după ce îţi periezi dinţii cu pasta de albire. O dată pe săptămână poţi face şi un periaj integral cu sare.

Pentru un efect sporit, foloseşte o periuţă de dinţi electrică cu un cap rotativ, care ajută la curăţarea petelor de pe suprafaţa dentară.

Însă, o dantură perfectă nu înseamnă doar dinţi albi, ci şi un aspect uniform. Pentru o aliniere corectă a dinţilor la nivelul arcadei dentare este nevoie de  aplicarea aparatelor dentare care trebuie menţinute pe o perioadă de câteva luni până la 2 ani. Acestea pot avea un aspect estetic, chiar invizibil, când sunt aplicate pe faţa internă a dinţilor.

Nu uita că strălucirea naturală şi un smalţ sănătos se pot menţine cu ajutorul periajului dentar, de două ori pe zi, completat de clătirea cu apa de gură şi folosirea aţei dentare, dar şi de vizitele la dentist care  monitorizează starea dinţilor periodic. Vizita de rutină la mediucul stomatolog trebuie făcută o dată la 6 luni, asta în cazul în care nu semnalezi alte probleme cu dantura ta.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top