Connect with us

Revistateo.ro

vremea

Stiri

Se schimba VREMEA! Vine cu adevarat TOAMNA?

Vine cu adevarat toamna? Inca nu! Doar cateva localitati din tara vor fi afectate de furtuna, iar in restul Romaniei vremea va ramane calduroasa pana la finalul lunii septembrie.

De miercuri, in jumatatea de nord a judetului Cluj, mai ales in Dej si in localitatile din apropierea Somesului va fi ceata – ce va reduce vizibilitatea pe drumurile nationale si europene din zona. In urmatoarele zile, 24, 25 septembrie, vor fi ploi in cantitati mari, iar pe 29 septembrie precipitatiile vor avea loc pe arii exitinse.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile, in tara

Chiar daca cerul este parial noros in toata tara, vremea se va mentine calduroasa, iar vantul va sufla slab, cu minime termice intre 12 si 20 de grade. Doar la munte, in unele arii restranse vor fi averse de ploaie. In Capitala va ploua temporar, insa vantul bate slab, iar vremea ramane relativ calduroasa pentru aceasta perioada.

CITESTE SI: Recunoști simptomele? Descoperă ce fel de persoană METEOSENSIBILĂ ești!

CITESTE SI: Cum influenteaza vremea STAREA DE SPIRIT! PLOAIA scoate ce-i mai RAU din noi!

Se vor remarca variatii ale vremii pe 25 si 29 septembrie, cand e posibil sa apara ploi slabe in inteaga tara – cantitati semnificative vor fi doar in zona Transilvaniei.

În Moldova, până în 23 septembrie, temperaturile maxime vor creşte şi vor ajunge la medii regionale de 27…28 de grade, apoi vremea va intra într-un proces lent de răcire, la sfârşitul intervalului urmând a se înregistra valori în jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 şi 15 grade în primele zile, apoi tendinţa este de scădere, până la 9 grade la sfârşitul intervalului.

Averse, în general slabe cantitativ, pot apărea mai ales după data de 24 septembrie.

La munte, vremea se va raci treptat, pana la sfarsitul lunii, cand se vor inregistra, in sfarsit, temperaturi normale pentru aceasta perioada: intre 14 si 16 grade, in medie. Minimele nocturne vor avea scaderi de pana la 4 grade. Va ploua pana pe 29 septembrie.

Pe litoral, vremea ramane calda pana la sfarsitul lunii septembrie, cand se vor inregistra maxime de 22 de grade si minime de 14 grade.

Asadar, e bine sa pui umbrela in geanta si sa ai mereu un pulover la tine, caci vremea va deveni capricioasa, in perioada urmatoare, asa cum ii sta bine lunii septembrie!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top