Connect with us

Revistateo.ro

Scapă de kilogramele în plus cu leurdă

Stiri

Scapă de kilogramele în plus cu leurdă

Scapă de kilogramele în plus cu leurdă. Planta, a cărei denumire oficială este Allium ursinum, este de fapt ruda sălbatică a usturoiului și se înrudește printre altele și cu ceapa. Leurda crește de obicei prin păduri, în pământuri ușor acide, sau în răsadurile agricultorilor, care știu cât de benefică este pentru organism.

CITEȘTE ȘI: Planta tămăduitoare pe care o găseşti de acum la piaţă

Cu siguranță ați trecut pe lângă ea la piață și o recunoaștem ușor după frunzele ce se asemănă cu cele ale lalelei, dar și după mirosul de usturoi pe care îl emană. Cu toate că la noi se folosesc mai mult frunzele, chiar și bulbii plantei sunt folosiți în alimentație, ca înlocuitor al rudei sale mai „înțepătoare”, usturoiul.

Leurda poate fi folosită în special la salate, deci în stare crudă, ori se întrebuințează la diferite preparate, fiind ideală în curele de slăbire ori cele de detoxifiere. Verdeața este recomandată în cazul celor care suferă de viermi intestinali, având în același timp un efect antiasmatic, antiseptic și depurativ. Consumul de leurdă duce și la reglarea nivelului de colesterol din sânge, scade febra și este ideală în tratarea gripelor și răcelilor sezoniere.

Specialiștii recomandă consumul de leurdă și celor care suferă de boli ale stomacului, ori în cazul persoanelor care au probleme cu tensiunea arterială. Despre această plantă se mai știe că duce la întărirea sitemului imunitar, fiind un aliment bogat în antioxidanți și vitamine.

Ce poți face cu leurda?

Cremă de leurdă cu usturoi, smântână şi mazăre

Ingrediente: o ceapă, 200 grame mazăre, 600 grame smântână, 30 grame unt, sare, piper, 8 foi de gelatină albă, nucșoară, 150 grame iaurt, 30 grame frunze leurdă.

Mod de preparare: Ceapa se curăță și se toacă mărunt, după care se călește în unt, alături de mazăre. Se adaugă 400 grame de smântână, apoi se mai lasă 5 minute la foc mic, după care se asezonează cu sare, piper și nucșoară. Se ia gelatina și se topește în apă caldă, după care se încorporează în compoziție și se lasă la rece. Se spală leurda și se toacă mărunt, după care se amestecă cu iaurtul, smântâna rămasă și se adaugă la compoziție. Se pune în forme și se dă la rece trei ore, după care se poate servi frunze de salată.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top