Connect with us

Revistateo.ro

Cum pastrezi verdeturile proaspete peste iarna

Stil de viata

Cum pastrezi verdeturile proaspete peste iarna. Trebuie sa afli NOUL TRUC!

Iarna vine cu pasi repezi, iar gospodinele isi pun din timp provizii pentru lunile geroase in care nu mai creste nimic.

Nu mai e mult pana cand toate gradinile noastre vor deveni o mare alba, iar taranii care nu au sere incalzite cu sisteme speciale fac ultimele pregatiri sa isi pastreze legumele proaspete pe parcursul celor 3 luni in care crapa pietrele de frig.

Cea mai simpla varianta, la care recurg toate gospodinele, este congelarea verdeturilor peste iarna. Multe dintre doamne fac greseli grave atunci cand isi pun verdeturile la conservat in frigider. Iata cateva reguli de care e bine sa tii cont:

– Nu pune verdeturile in pungi. Spre deosebire de cutiile de plastic, pungile transpira mai mult si se umezesc mai repede afectand nutrientii din verdeturi. Pune zarzavaturile in cutii de plastic bine inchis in locul pungilor.

CITESTE SI: Reteta de conopida murata

CITESTE SI: Verdețurile, SPAIMA bolilor de inimă

– Nu tine mai mult de trei luni zarzavaturile in congelator. Acesta este termenul de garantie, sustin batranicile, chiar daca le tii in congelator.

– Verdeata trebuie taiata cat mai marunt posibil si pastrata in cutii. Taie patrunjelul dupa pofta inimii, asa cum vrei sa il presari in mancarurile tale. Indeasa cat mai multa verdetea intr-o cutie. Important e sa existe varietate in cutie pentru ca zarzavaturile sa nu isi piarda proprietatile si gustul in timp.

– Daca observi ca s-a depus apa pe frunzele legumelor tale, trebuie sa stii ca acestea nu vor mai trai mai mult de cateva zile si trebuie sa le consumi urgent sau sa le arunci la gunoi.

– Pachetele cu frunza de telina taiata trebuie puse la fiert direct congelate, iar apoi bagate in blender, alaturi de radacina de telina.

– Pe langa zarzavaturile clasice, adauga cateva frunze de tarhon. Acestea vor potenta gustul si mirosul patrunjelului, al foilor de dafin si a celorlalte verdeturi.

1 Comment

1 Comment

  1. cenna

    2017-10-09T10:47:51+03:00 at 2017-10-09T10:47:51+03:00

    nu mai trimite

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top