Connect with us

Revistateo.ro

Scandal în Marea Britanie: Oamenii îl vor pe William rege

Inedit

Scandal în Marea Britanie: Oamenii îl vor pe William rege

Chiar dacă regina nu are de gând să cedeze locul din fruntea ţării, au loc diferite sondaje prin care se doreşte părere poporului cu privire la următorul rege al Angliei.

Astfel, în jur de 58% dintre britanici ar dori la pe tron să urce direct prinţul William, de 32 de ani, care se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare, spre deosebire de tatăl său, prinţul moştenitor Charles, informează dailymirror.

CITEŞTE ŞI: Ciocolata regală, lansată oficial în România.

Dintre cei care au participat la cercetarea de piaţă, 65% dintre cei care vor ca William să devină viitorul suveran au vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani.

Desigur, studiul nu va influenţa în vreun fel succesiune normală la tron. În plus, pentru ca dorinţa britanicilor să fie satifăcută, ar însemna ca regina Elisabeta a II-a să se retragă de la tron sau, după moartea sa, prinţul moştenitor Charles, de 66 de ani, să renunţe la dreptul său în favoarea fiului cel mare.

Scenariul este unul puţin probabil, spune Phil Dampier, specialist în istoria monarhiei britanice.

„Aceste cifre nu îi vor face plăcere, dar nimic nu îl va împiedica să creadă că rolul său este acela de a urca pe tron”, a spus Dampier, făcând referire la prinţul Charles.

Momentan, toată atenţia este îndreptată spre regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 88 de ani, care nu are de gând să renunţe la fotoliul de la Buckingham Palace.

În septembrie 2015, regina ar trebui să devină monarhul cu cea mai lungă domnie din istoria regatului unit, devansând-o pe regina Victoria, care a stat pe tronul Marii Britanii timp de 63 de ani şi 216 zile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top