Connect with us

Revistateo.ro

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca sarutul are efecte benefice asupra dintilor. Afla acre este legatura dintre sarut si o dantura frumoasa si sanatoasa.

Ingrijirea dintilor

Sarutul are efecte benefice asupra dintilor

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca sarutul are efecte benefice asupra dintilor. Chiar si gandul ca urmeaza sa saruti pe cineva creste cantitatea salivei din gura. Aceasta are rolul de a indeparta placa bacteriana responsabila de aparitia cariilor. Asa ca, pentru a avea dinti frumosi si sanatosi, trebuie sa va sarutati mai mult. Care este legatura dintre sarut si dinti?

Sarutul iti face dintii mai frumosi si mai sanatosi

Potrivit studiilor, cu cat te saruti mai des, cu atat dintii tai vor fi mai sanatosi. Cand faci lucrul acesta, vei produce mai multa saliva decat in mod obisnuit. Unul dintre rolurile ei este acela de a-ti curata dintii. Va indeparta placa bacteriana care produce carii.

Sarutul este o activitate mult mai placuta decat gargara. Este bine sa te speli pe dinti de doua ori pe zi. Gargara este la fel de indicata. Insa, pentru a te asigura ca nu vei avea probleme cu dantura, mai poti face ceva: te poti saruta. Chiar si gandul ca ai putea saruta o persoana este de ajuns pentru a produce o cantitate mare de saliva ce iti va curata dintii intr-un mod eficient.

Multor oameni le place sa se sarute pentru ca astfel isi pot arata sentimentele fata de o anumita persoana. Este a doua cea mai intima modalitate prin care iti arati afectiunea fata de cineva. Si printr-o imbratisare poti „traduce” sentimentele pe care le ai pentru o anumita persoana.

Desigur, sarutul nu este suficient pentru a-ti mentine dintii sanatosi si frumosi. Trebuie, de asemenea, sa ii periezi regulat. In plus, este necesar sa mergi la stomatolog. Insa, sarutul este o activitate placuta, asa ca de ce sa nu profiti de efectele pe care le are asupra dintilor tai? Asa ca, data viitoare cand crezi ca placa bacteriana ti-ar putea face probleme, tot ce trebuie sa faci este sa iti saruti partenerul sau partenera de cuplu.

Articole pe aceeasi tema:

Ce spune modul in care va sarutati despre relatia voastra

Cat de bine saruti in functie de zodia ta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Ingrijirea dintilor

To Top