Connect with us

Revistateo.ro

Noutati

S-a identificat un nou organ în corpul uman care joacă un rol fundamental în răspândirea cancerului

Este cel mai probabil știrea anului din lumea științifică. Cercetătorii au identificat un organ nou în corpul uman care contribuie la modul în care se realizează răspândirea cancerului.

Răspândirea cancerului poate fi înțeleasă de noul organ, denumit interstitium

Este vorba despre un organ care absoarbe șocul asupra țesutului vital și care poate să ne ajute să înțelegem mai bine răspândirea cancerului.

Este vorba de niște compartimente cu lichid care se găsesc în tot corpul, sub piele. Aceste compartimente se numesc „interstitium”, notează publicația Live Science.

Aceste organe se află în jurul tractului digestiv, în jurul plămânilor, vaselor de sânge și a mușchilor. Astfel se creează un fel de rețea de proteine flexibile.

Cercetătorii credeau multă vreme că e doar un perete format din colagen, însă s-a descoperit că se știau lucruri greșite despre funcțiile acestui organ.

Neil Theise, profesor de patologie la Universitatea de Medicină din New York a descris organul drept „o autostradă deschisă cu compartimente umplute cu lichid”.

Motivul pentru care acest organ a fost descoperit abia acum este pentru că nu a fost vizibil la microsop.

CITESTE SI: 10 simptome ale cancerului ignorate de majoritatea femeilor

Prin tăierea acestuia în bucăți mici, s-a putut verifica rolul adevărat al acestui organ. Se crede că ni se va oferi informații vitale despre cancer.

Probele de țesut au fost testate prin tratarea cu diferite chimicale ce urmează a fi analizate la microscop.

Descoperirea s-a făcut cu o metodă inovativă de examinare microscopică a țesutului viu de pe o persoană.

Rolul interstitium-ului este unul clar pentru oamenii de știință. Acesta protejează organele și absoarbe șocul în caz de probleme la nivelul țesutului.

De-a lungul timpului s-au făcut o serie de cercetări care să explice modul în care funcționează corpul uman când celulele canceroase se dezvoltă rapid.

Încă nu se știe exact ce anume declanșează cancerul și nu există un tratament definitiv care să asigure vindecarea de această afecțiune gravă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Noutati

To Top