Connect with us

Revistateo.ro

Rosiile si beneficiile lor asupra sanatatii

Stiri

Rosiile si beneficiile lor asupra sanatatii

Rosiile sunt aliatul ideal in orice cura de slabire. Bogate in nutrienti esentiali organismului noastre, aceste legume ne ajuta la prevenirea anumitor afectiuni ori chiar la ameliorarea unor dureri.

Rosia (Solanum lycopersicum) este o planta a speciei Solanacaee, apropiata ca structura genetica de tutun, ardei, cartofi si vinete. Rosiile sunt originare din America de Nord. Ele au fost descoperite odata cu descoperirea Lumii Noi de catre marii exploratori care cautau bogatia Indiei. Rosiile se cultiva astazi in toata lumea, mai ales in zonele cu climat temperat, caci ele nu suporta foarte bine caldura extrema.

Rosiile sunt bogate in potasiu, vitaminele A, K si C, fier, dar si calciu. O alta substanta pentru care aceste legume sunt renumite este licopenul. Licopenul are, printre altele, proprietati antiinflamatorii si depurative. Datorita licopenului, consumul de rosii poate preveni si trata infectiile urinare, renale, guta sau constipatia. Sucul proaspat de rosii, de pilda, consumat cu regularitate (un litru timp de 21 de zile) amelioreaza ulcerul sau hiperaciditatea gastrica.

Ce se intampla daca iti speli parul cu suc de rosii

Cum tai corect rosiile plus alte trucuri pe care e bine sa le stii

Rosiile sunt bune si pentru intarirea oaselor si tinerea la distanta a reumatismului. Tot licopenii din rosii sunt responsabili pentru prevenirea din timp a mai multor tipuri de afectiuni printre care cancerele de prostata, san, pancreas sau cervical. Calciul din rosii, desi nu se regaseste in doze la fel de mari precum in lapte, contribuie suficient cat sa previna osteoporoza.

Consumul de rosii proaspete este recomandat de medici persoanelor diabetice. Doza minima recomandata de medici unui adult, pentru prevenirea diabetului, este de o rosie pe zi. Rosia actioneaza asupra organismului si ca energizant, reducand nivelul de zahar din sange si, datorita potasiului, acest aliment este recunoscut pentru reducerea tensiunii arteriale. Daca vrei sa ai o inima sanatoasa si vesnic tanara, mananca rosii cu incredere!

Rosiile sunt bune si pentru tratarea negilor, a punctelor negre si a pielii crapate sau uscate. Pune coji de rosii pe fata daca ai probleme cu tenul si iti vei curata chipul de imperfectiuni. De asemenea, rosiile deblocheaza porii evitand astfel formarea cosurilor si a acneei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top