Connect with us

Revistateo.ro

Cum se pregătește corect sucul de roșii. Secretul pe care trebuie să îl cunoască toate gospodinele

Articole

Cum se pregătește corect sucul de roșii. Secretul pe care trebuie să îl cunoască toate gospodinele

A venit sezonul conservelor pentru iarnă, iar multe gospodine pregătesc în această perioadă castraveți murați, suc de roșii sau bulion.

Sucul de roșii este esențial în multe rețete, precum și pentru a fi consumat ca atare. Despre beneficiile roșiilor nici nu mai trebuie să spunem, deoarece sunt o sursă importantă de vitamine și nu trebuie să lipsească din alimentație.

Citește și: Cum tai corect rosiile plus alte trucuri pe care e bine sa le stii

Dacă aveți în plan să faceți un suc de roșii care să se păstreze peste iarnă, iată o rețetă extrem de simplă, dar care nu dă greș. În primul rând, păstrează gustul plăcut al roșiilor și ține și anul următor, fără a exista probleme.

Iată ingredientele de care aveți nevoie pentru a prepara acasă suc de roșii:

– roșii cărnoase și foarte bine coapte

– sare

– zahăr.

Pentru această rețetă de suc de roșii, trebuie să spălați în mai multe ape roșiile, să le curățați bine de partea tare, să le tăiați și să le dați prin mașina, pentru a obține suc. Acest suc obținut se pune la fiert, până când începe să facă spumă. Când apare spumă pe deasupra, se scoate spuma cu o spumieră, iar oala se curăță bine pe margine cu o cârpă sau cu un burete și se lasă în continuare la fiert.

Citește și: De ce au roșiile țugui

Se lasă să scadă până când ajunge la consistența dorită. Cei care vor să prepare bulion pot apela la aceeași rețetă, numai că va trebui lăsat mai mult la scăzut. Când se ajunge la consistența dorită. se adaugă sare și zahăr astfel: la 10 litri de suc obținut în urma fierberii, se folosesc două linguri de sare și o lingură de zahăr. În funcție de câți litri ați obținut, puteți să creșteți sau să scădeți cantitățile de zahăr și de sare.

Pentru că este un bun conservant, zahărul reușește cu succes să taie din aciditatea sucului de roșii, așa că nu aveți nevoie de alt conservant suplimentar.

Ce trebuie făcut după ce sucul de roșii este așezat în sticle

În plus, sarea intensifică sucului culoarea, iar acest lucru se observă de la prima lingură de sare adăugată. Pentru ca sucul să se păstreze peste iarnă foarte bine, pasul următor este extrem de important. Cât este clocotit încă sucul, se așază în borcane sau în sticle curate și uscate foarte bine.

Pentru a nu se sparge, se adaugă sub aceste sticle cuțite ori furculițe. Când s-au mai răcit, se așază într-o cutie sau într-un lighean, în care ați pus în prealabil mai multe pături. Se acoperă foarte bine și se lasă apoi acolo timp de două-trei zile. După aceea, sticlele și borcanele se mută în cămară, într-un loc întunecat și uscat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Articole

To Top