Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Rodia un fruct miraculos

Deseori auzim vorbindu-se despre rodii ca fiind niste fructe miraculoase si pline de beneficii pentru organismul nostru, am stat si noi si am cautat informatii si va putem spune ca vorbele nu sunt deloc gratuite.

Rodia – efecte pentru sanatate

O singura rodie poate asigura 40% din necesarul zilnic de vitamina C al unul adult, iar 100 de ml de suc de rodie este o excelenta sursa de vitamina B, acid pantotenic, de potasiu si de polifenoli antioxidanti.

Rodia a fost testata de multe centre de specialisti si s-a constatat ca are efecte vizibile in afectiuni precum: cancer, boli de inima sau artrite. Este recomandat ca si femeile gravide sa consume suc de rodii deoarece protejeaza creierul micutilor de eventualele afectiuni ce pot aparea din cauza proastei oxigenari sau a circulatiei sangelui necorespunzatoare, a demonstrat un studiu realizat de catre Universitatea de Medicina St. Louis din Washington.

La indicatia medicului Rodia poate fi folsita si impotriva diareei, reducerea febrei (in unele cazuri), iar radacina este folosita pentru combaterea parazitilor intestinali (tenia).

Rodia nu se lasa mai prejos nici cand vine vorba de piele si are efecte uimitoare si in domeniul cosmeticii. Acidul elagic, descoperit in componenta acestui fruct, ajuta la combaterea radicalilor liber si are efecte anti-cancerigene anti-mutagene, anti-virale, anti-carcinogene si ajuta la depigmentarea petelor cauzate de arsuri solare.

Rodia – Scurt istoric si alte informatii

– Este scultivata la scara larga in Iran, India, zonele uscate din Sud-Estul Asiei, Malaya, Indiile Orientale, si Africa tropicala.
– Rodia este unul dintre simbolurile Armeniei, reprezentand fertilitatea, abundența si casatoria.
– Sucul de rodie lasa pete permanente pe țesaturi, daca nu este spalat imediat cu apa si numai inalbitorii mai pot indeparta aceste pete ulterior
– Sucul de rodie este utilizat pentru vopsirea naturala a țesaturilor nesintetice

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top