Connect with us

Revistateo.ro

Iata o reteta de prajitura cu cirese foarte usor si rapid de facut!

Prajituri

Reteta de prajitura cu cirese

Ciresele sunt fructele copilariei, iar daca doresti un desert gustos si usor de preparat care sa iti aminteasca de acea perioada, iti recomandam reteta de prajitura cu cirese.

Pentru inceput, ai nevoie de circa un kilogram de cirese, 10 oua, 10 linguri de zahar, 7 linguri de apa (fierbinte sau clocotita), 10 linguri de faina de calitate superioara si doua linguri de amidon alimentar. In cazul in care doresti sa ornezi prajitura cu cirese, mai ai nevoie de vreo doua linguri de zahar pudra.

 

Mai intai, spala bine ciresele, scoate-le samburii si taie-le pe jumatate. Ia, apoi, doua boluri mari si separa albusurile de galbenusuri. Pune cele 10 linguri de zahar peste galbenusuri si amesteca-le bine pana cand obtii o spuma alba.

CITESTE SI: Cheesecake cu crema de branza, cirese si blat de biscuiti – Fara coacere

CITESTE SI: Câte oua sunt necesare pentru INGHETATA de CIRESE

 

Urmatorul pas este sa pregatesti putina apa fierbinte intr-un bol mai mic. Dupa ce ai facut acest lucru, porneste mixerul si, in timpul in care amesteci galbenusurile, adauga una cate una 7 linguri din apa fierbinte. Nu uita sa bati bine dupa fiecare lingura!

 

Apoi, bate separat albusurile spuma, iar daca trec testul cu rasturnatul bolului, atunci sunt gata!Adauga albusurile peste galbenusuri si amesteca incet si atent, cu miscari de sus in jos, compozitia. Pune faina si amesteca in acelasi mod. Acum ai terminat cu aluatul! Sa trecem la cirese!

 

La cirese trebuie sa pui cele doua linguri de amidon si sa amesteci pentru ca acestea sa nu isi lase sucul si culoarea in prajitura.

 

Asterne o hartie de copt intr-o tava de cuptor (daca doresti, poti unge hartia cu putin ulei sau unt), toarna aluatul si intinde-l, uniform, pe toata suprafata. Pune ciresele pe care le-ai pregatit, uniform,  deasupra.

Prajitura cu cirese se coace la foc mediu (180-200 de grade), timp de 20 de minute. O mai puteti lasa, apoi, inca 5, maximum 10 minute la foc mai mic (150-130 grade). Mare atentie, insa! Aceasta prajitura de coace foarte repede!

Dupa ce s-a facut, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca. Daca doresti, o poti orna cu zahar pudra.

Pofta buna!

 

foto:Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top