Connect with us

Revistateo.ro

Prăjitură cu mere

Prajituri

Prăjitură cu mere

Iată o rețetă de post pe cât de simplă pe atât de delicioasă. Încercați-o și nu veți regreta!

Ingrediente:

  • – o cană de apă minerală
  • – o cană de ulei
  • – un praf de copt
  • – făină cât cuprinde
  • – 2 kg de mere
  • – 3 linguri de griș
  • – 6 linguri de zahăr
  • – un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare:

Într-un vas încăpător se amestecă apa minerală și uleiul. Făina se cerne împreună cu praful de copt și sarea și se amestecă cu ingredientele lichide. Se formează un aluat consistent care să poată fi întins cu ușurință cu sucitorul. Se dă aluatul la frigider pentru o jumătate de oră.

Merele se curăță de coajă și cotor și se dau prin răzătoare. Aluatul se scoate de la frigider și se împarte în două bucăți egale. Se întinde o foaie pe o suprafață pudrată cu făină și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Merele se storc și se amestecă cu grișul. Se întind peste foaie și se presară zahărul peste ele. Deasupra se întinde a doua foaie și se unesc marginile cu ajutorul degetelor. Se înțeapă pe alocuri cu furculița și se dă la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o oră.

După ce se scoate din cuptor, plăcinta se stropește cu puțină apă, se acoperă cu un prosop curat și se lasă la odihnit 10-15 minute. Se pudrează apoi cu zahăr pudră și se servește caldă sau rece.

Poftă bună!

Citeste si: DIETA CU MERE. Slabesti un kilogram pe zi!

Merele sunt folosite adesea si ca detoxifiatoare deoarece elimina toxinele din corp mai repede decat multe alte alimente. Un meniu pe 5 zile cu mere te va ajuta sa scapi de 4 sau 5 kilograme cu usurinta.

DIETA CU MERE PENTRU 5 ZILE

Ziua 1: Consuma 1,5 kilograme de mere (cantitate impartita intre mic dejun, pranz si cina) si nimic altceva

Ziua 2: Mic dejun: 2 mere; Pranz: 1 mar si o salata slaba de legume; Cina: 3 mere

Ziua 3: Mic dejun: 1 mar, o felie de paine integrala si una de sunca presata; Pranz: Un mar si o salata verde; Cina: 3 mere

Ziua 4: Mic dejun: 1 mar, o felie de sunca slaba de pui; Pranz: un mar, o salata de legume fierte si 200 gr ton; Cina: 3 mere si un pahar cu lapte

Ziua 5: Mic dejun: 1 mar, un ou fiert si o felie de paine integrala; Pranz: 1 mar si o salata de cruditati; Cina: 3 mere si 200 gr de carne de vita

Chiar daca are rezultate uimitoare, nu e indicat sa abuzati de aceasta dieta! Dupa cele 5 zile in care pierdeti 4-5 kilograme, e bine sa aveti cel putin doua saptamani de pauza in cazul in care doriti sa repetati cura. De asemenea, bolnavii cronici, in special cei care au probleme cu stomacul, nu au voie sa urmeze o dieta atat de restrictiva.

Consultati medicul inainte de a urma regimul!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Prajituri

To Top