Connect with us

Revistateo.ro

Cea mai neobișnuită plăcintă cu mere video

Deserturi

Cea mai neobișnuită plăcintă cu mere – VIDEO

Te-ai gândit vreodată ce s-ar întâmpla dacă ai scobi un măr și l-ai umple cu aluat? Vei obține cea mai neobișnuită plăcintă cu mere și totodată cea mai delicioasă din câte ai gustat.

Cea mai neobișnuită plăcintă cu mere

Tot ce trebuie să faci este să scobești un măr și să îl umpli cu aluat special pentru plăcinta cu mere, care să conțină măr copt și scorțișoară. Așază aluatul deasupra mărului și pune-l câteva minute în cuptor. Rezultatul, în videoclipul de mai jos:

Cum faci plăcinta cu mere

Pentru prepararea aluatului ai nevoie de 500 de grame de făină albă de grâu, 200 de mililitri de lapte, 25 de grame de drojdie, o lingură sau două de zahăr, un praf de sare și un ou. Amestecă făina cu sare, zahăr și ou și frământă aluatul până când observi că nu e lipicios.

CITEȘTE ȘI: Plăcintă cu mere și caramel

CITEȘTE ȘI: Prajitura cu morcovi. Desertul delicios pentru pofticiosi

Adaugă drojdia și amestecă treptat cu lapte, iar apoi lasă aluatul la dospit circa 30 de minute. Această rețetă este gândită pentru o tavă mare, iar dacă vrei să pregătești plăcinta cu mere în varianta din videoclipul de mai sus, ai nevoie de aproximativ 7-8 mere mari. Pune apoi în aluat merele rase cu scorțișoară și puțină miere. Poftă bună!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Deserturi

To Top