Connect with us

Revistateo.ro

RETETA DE POST: Sarmale cu ciuperci si orez

Retete de post

Rețetă de sarmale de post

Vrei o reteta de pot delicioasa si usor de preparat? Aceste sarmale cu ciuperci si orez sunt absolut senzationale!

Sarmalele de post sunt o varianta ideala pentru persoanele care se pot lipsi cu greu de mancarurile de frupt. Se topesc in gura si au un gust deosebit, de care iti va fi dor dupa ce le-ai terminat! Ai nevoie de ingrediente putine si sanatoase, care impreuna alcatuiesc un preparat pe gustul oricui. Iata de ce ai nevoie!

Ingrediente:

  • o varza murata
  • o jumatate de kilogram de ciuperci (de preferat champignon)
  • o ceapa tocata fin
  • un morcov dat prin razatoarea mica
  •  1/4 telina data prin razatoarea mica
  • 150 grame de orez
  • 300 ml suc de rosii
  • 2 linguri de bulion
  • cimbru
  • patrunjel verde tocat
  • sare, piper
  • 50 ml ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare sarmale de post:

Ceapa tocata se caleste in ulei pana ce se inmoaie si devine transparenta. Se adauga apoi jumatate din morcov si ciupercile, care au fost in prealabil tocate marunt. Se lasa toate la calit pana ce amestecul se inmoaie.

In acest timp orezul de spala bine si se scurge. Se pune apoi peste amestecul din tigaie alaturi de patrunjel, cimbru, sare si piper. Se lasa totul pe foc aproximativ 2-3 minute, dupa care se da deoparte sa se racoreasca.

Se aleg frunzele de varza, se portioneaza, dupa care se umplu cu compozitia obtinuta. Secretul pentru un gust minunat, este abia la final! Pe fundul oalei se aseaza cateva frunze de varza, morcovul ramas si telina, impreuna cu o crenguta de cimbru. Acestea vor da sarmalelor o aroma aparte. Se aseaza sarmalele, dupa care se toarna peste ele sucul de rosii amestecat cu bulionul. Se acopera totul cu 3-4 frunze de varza murata si se da oala la cuptor, la foc mic, pentru 1-2 ore.

Sursa foto: yammyaddiction.com

BONUS: Ce se întâmplă în corpul tău după trei zile de post

Corpul se transformă după numai trei zile de post, susține un studiu recent realizat de americani. Cercetătorii de la Universitatea Southern California au tras concluzii interesante.

Cercetarea condusă de profesorul Valter Longo scoate la iveală că postul este eficient pentru regenerarea organismului în integralitate.

În mai toate culturile și religiile lumii postul este o tradiție spirituală văzută ca o metodă de purificare la toate nivelurile ființei.

Studiul a fost realizat pe perioada a doi ani, între 2013 și 2015. Valter Longo a creat chiar o dietă care poate fi urmată în timpul postului denumită dieta ProLon.

CITESTE SI: Cea mai importanta rugaciune de rostit in Postul Craciunului

Deși ideea de a ține post a fost criticată de-a lungul timpului de veritabili nutriționiști, iată că oamenii de știință americani susțin că postul ajută la stimuleaza producerii celulelor stem care produc la rândul lor noi celule albe eficiente în lupta împotriva infecțiilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de post

To Top