Connect with us

Revistateo.ro

Îți propunem o rețetă pe care trebuie să o încerci: ciorbă de perișoare de post. Dacă nu știi ce să mai gătești, atunci poți încerca această rețetă.

Retete de post

Ciorbă de perișoare de post

În perioada postului, poate sunt unele zile în care nu mai știi ce să gătești. Dacă ți se face dor și poftă de mâncărurile ce conțin carne, atunci trebuie să știi că sunt unele rețete pentru cei care țin post.

În acest articol îți propunem o rețetă simplă și delicioasă: ciorbă de perișoare de post.

Ciorbă de perișoare de post

Pentru a pregăti ciorba de perișoare de post, ai nevoie de următoarele ingrediente:

2-3 morcovi medii

1 păstârnac

1 bucată mică de țelină

1 rădăcină de pătrunjel

1-2 ardei grași, roșii

2 cepe mici

puțin borș sau puțină zeamă de lămâie (în funcție de preferințele fiecăruia)

câteva frunze de pătrunjel

câteva frunze de leuștean

Pentru a pregăti perișoarele ai nevoie de următoarele ingrediente:

3 cepe medii

100 de grame de orez alb

100 de grame de soia (de preferat granule. Trebuie să le fierbi înainte, respectând instrucțiunile de pe ambalaj)

2-3 linguri de semințe de in, pe care trebuie să le macini înainte

fulgi de ovăz măcinat(4 linguri). Poți cumpăra fulgi întregi, pe care ulterior să îi macini acasă

3-4 linguri de făină de grâu

sare și piper (ori alte condimente, în funcție de preferințele pe care le ai)

Ca să pregătești ciorba de perișoare de post, trebuie să procedezi astfel:

Taie în cubulețe morcovul, țelina și păstârnacul și pune-le la călit în puțin ulei de floarea sorelui sau de măsline.
Pune într-o oală 4-5 litri de apă.

Acolo vei adăuga legumele călite annterior, ceapa întreagă, ardeiul. Pune și puțină sare, după gust.

După 30 de minte, poți pune în apă zeama de lămâie, sau borșul. Astfel ciorba va deveni mai scrișoară.

CITEȘTE ȘI: Un desert perfect pentru Postul Paștelui. Rețetă de prajitură cu bulion

CITEȘTE ȘI: Rețetă de pizza de post: Ieftină, rapidă și delicioasă!

Pentru a pregăti perișoarele, trebuie să urmezi pașii de mai jos:

Taie ceapa mărunt și apoi pune-o la călit în ulei de floarea sorelui sau de măsline.

Spală orezul și pune-l în cratiță, la călit, împreună cu ceapa.

După aceea pune în cratiță și granulele de soia, fierte înainte, dar și făina și condimentele.

Când se călesc bine toate ingredientele de mai sus, poți forma perișoarele pe care ulterior le vei pune la fiert în apă și sare. După aceea le poți adăuga în supa pregătită înainte.

Poftă bună!

Sursă foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete de post

To Top