Connect with us

Revistateo.ro

Rețetă de vinete cu usturoi de încercat în Postul Sfintei Maria

Articole

Rețetă de vinete cu usturoi de încercat în Postul Sfintei Maria

Gospodinele au o mare problemă în perioadele de post. Zilnic trebuie să găsească rețete care să nu conțină carne, lapte sau ouă. Noi vă oferim o alternativă la ciorbele de legume, cartofii cu mujdei de usturoi sau mâncărica de mazăre. Ați încercat vinetele cu usturoi?

Pentru această rețetă de vinete ai nevoie de o căpățână de usturoi, aproximativ o sută de mililitri de ulei de măsline, o legătură de pătrunjel verde, patru vinete lungi, sare și piper.

Poți folosi și alte condimente, în funcție de gusturile tale. Iată și cum se prepară această rețetă specială.

Taie vinetele felii și pune-le pe grătar. Ai grijă să nu se ardă prea tare pentru că nu vor avea un gust tocmai plăcut. Coace-le pe ambele părți apoi pune-le într-un vas încăpător și presară-le cu condimentele alese după gust.

Taie usturoiul apoi pune-le bucățele peste vinete. Repetă straturile până s-au terminat feliile de vinete și usturoiul. Toarnă peste aceste straturi de vinete și usturoi ulei de măsline. Pune vinetele la rece câteva ore apoi ornează-le cu pătrunjel.

Poți consuma aceste vinete cu pâine prăjită sau pâine cu semințe de dovleac. În general se folosește albușul de ou dacă vrei ca vinetele să nu absoarbă prea mult ulei, dar fiind în post este indicat să folosești cât mai puține produse de proveniență animală.

Prăjește-le apoi într-o cratiță cu puțin ulei la foc mic și întoarce-le pe fiecare parte. Aceasta e de departe cea mai simplă și eficientă rețetă de vinete pe care ți-o recomandăm cu mare drag!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Articole

To Top