Connect with us

Revistateo.ro

Retete

O rețetă delicioasă: SARMALE DE POST cum le făcea bunica

Sarmalele cu ciuperci reprezinta una dintre cele mai gustoase retete de post, mai ales daca o preparam dupa regulile bunicii.

Ingrediente sarmale cu ciuperci (mancare de post):

1. 1 sau 2 capatani de varza murata
2. 400 grame de ciuperci proaspete
3. 200 grame de orez cu bobul rotund
4. 1 radacina de telina mica
5. 2 morcovi medii
6. 2 cepe mari
7. 150 mililitri de sos de rosii sau bulion
8. 50 ml de ulei de masline extra virgin
9. 1 legatura de marar
10. 1 legatura de cimbru
11. 3 foi de dafin
12. sare si piper, dupa gust

Preparare sarmale cu ciuperci:

1. Desprinde-ti frunzele de pe capatanele de varza murata si, daca varza este prea sarata, spalati-o inca o data cu apa rece.
2. Morcovii si telina, dar si ceapa, se rad pe o razatoare mare sau se pun in masina de tocat.
3. Incingeti cratita cu ulei de masline si adaugati legumele bine macinate.
4. Lasati morcovii, ceapa si telina sa se caleasca timp de aproximativ 5 minute si apoi scoateti cratita de pe aragaz.
5. Treceti ciupercile bine curatate de impuritati prin robotul de bucatarie si amestecati-le cu legumele calite.
6. Caliti amestecul de ciuperci cu legume (nu mai mult de 3 minute, deoarece legumele au fost calite o data).

7. Amestecati compozitia cu orezul.
8. Adaugati mararul tocat si foile de dafin intregi si infasurati compozitia in frunze.
9. Puneti sarmalele la foc in sos de rosii sau bulion.
10. Turnati apa cat sa depaseasca sarmalele din oala cu un deget sau maxim doua degete.
11. Cand s-au fiert, se scot de pe aragaz si se servesc calde. Pofta buna!

Te-ar putea interesa si: Reteta de rulada de post

Rulada de biscuiti este un desert de post delicios, care se prepara rapid. Iata de ce ai nevoie!

In timpul postului pofta de dulce se va ivi poate mai des ca inainte. Nu trebuie sa iti faci griji, pentru ca aceasta prajitura foarte simpla este potrivita pentru astfel de momente. Uite care sunt ingredientele necesare si modul de preparare!

Ingrediente:

– o jumatate de kilogram de biscuiti
– 4 linguri de gem de capsune
– 150 de grame de nuca de cocos
– 300 de grame de zahar
– 200 de grame de margarina
– 3 linguri de cacao de buna calitate
– o jumatate de lingurita de cafea
– esenta de rom
– 150 de grame de zahar pudra

 

Mod de preparare:

Biscuitii se macina si se amesteca cu doua linguri de nuca de cocos.

Se prepara un sirop omogen dintr-un pahar cu apa, cafea, esenta de rom si zahar si se toarna peste biscuiti.

Se adauga cacaoa si gemul si se amesteca totul pana ce obtii o compozitie omogena. Daca este nevoie mai poti turna apa, sau mai poti adauga cativa biscuiti.

Compozitia obtinuta se imparte in doua bucati care se intind pe folii de plastic. Se obtin asadar doua foi care se lasa deoparte. Se freaca margarina cu zaharul pana ce se obtine o crema fina peste care se adauga restul de nuca de cocos.

Crema se intinde pe fiecare dintre cele doua foi. Se ruleaza amandoua si se dau la frigider peste noapte sau, in lipsa de timp, cel putin doua ore. Ai obtinut astfel doua bucati de rulada cu biscuiti delicioasa!

Pofta buna!

Sursa foto: retete.unica.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top