Connect with us

Revistateo.ro

magiun de prune

Retete

RETETA de MAGIUN DE PRUNE cu nuca

Este perfect peste o felie de paine proaspata, unsa cu unt sau chiar cu unt de arahide, se potriveste si peste orezul cu lapte si e numai bun sa umpli cornuletele. Deci, ce te opresti sa prepari un delicios magiun de prune?

Spre deosebire de dulceata sau de gem, magiunul are o consistenta mai densa; fructele se topesc in propriul sirop si se leaga in acest magiun delicios si consistent. Magiunul de altadata era atat de legat ca avea textura unui jeleu – gelatinos si tare – pe care il taiai cu cutitul! Alta deosebire fata de celelalte conserve de prune este faptul ca in magiun nu se pune zahar, ci se indulceste din fructoza pe care o contin prunele.

CITESTE SI: Ce se intampla in corpul tau cand mananci MAGIUN DE PRUNE

CITESTE SI: Cornulețe de post

Magiunul de prune este cel mai popular si e foarte gustos. Pentru acesta ai nevoie de un singur ingredient: PRUNELE. Pentru o aroma deosebita, noi am adaugat in reteta nuci, dar poti pune si migdale, pentru o aroma aparte.

4 kilograme de nuci si 500 de grame de nuci/migdale (poti pune cat iti place)

Alege o oala zdravana, care nu se arde pe fund, de preferinta un cazan sau o oala din fonta. Alege prunele si arunca-le pe cele stricate, iar pe cele bune, taie-le in doua, arunca samburii si pune-i in oala, pe foc.

Imediat vor lasa sirop si se vor inmuia. Prunele se firb la foc mic, amestecand din cand in cand, ca sa nu se prinda. Ai grija, caci daca se prind fructele de fundul vasului si se afuna, magiunul nu va mai avea acelasi gust. Procesul de fierbere poate sa dureze pana la 5-6 ore, ca sa devina un magiun de prune autentic, dar daca nu ai atat de multa rabdare, poti opri focul si dupa doua ore. In orice caz, cu jumatate de ora inainte de a-l opri, arunca in magiun nucile taiate grosier. Asa nu se vor inmuia prea tare si le vei simti aroma cand mananci magiunul.

Amesteca in magiun la fiecare 10 minute cu mare grija ca sa nu sara pe maini, caci arde foarte tare.

Cu cat este fiert mai mult, cu cat se ingroasa si se intareste, plus ca rezista mai mult in camara. Sterilizeaza borcanele inainte de a pune magiunul de prune in ele si tine-le la loc umbrit si racoros.

Pofta buna!

Sursa foto: Shutterstok

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top