Connect with us

Revistateo.ro

De ce e bine sa mananci alimente mov

Naturiste

De ce e bine sa mananci alimente mov

Culorile fructelor si legumelor spun multe despre intrebuintarile acestora, despre proprietatile lor benefice. Daca mananci alimente mov mai des, celulele iti vor multumi pentru ca vor fi ferite de radicalii liberi.

Cele mai multe dintre afectiuni apar din cauza oxidarii celulare. Alimentele mov preucm strugurii, murele, vinetele sau coacazele contin vitaminele E si C plus o serie de antioxidanti esentiali.

De ce e bine sa mananci alimente mov

1. PRUNELE – Fructele toamnei alunga oboseala si stresul si contin vitamina C cat cuprinde. Stimuleaza memoria, sunt ideale in curele de detoxifiere datorita continutului de fibre si apa esentiale curatarii organismului, trateaza constipatia si previn diabetul.

2. VINETELE – Contin apa intr-o proportie de 93%, potasiu, magneziu si calciu. Vinetele intaresc sistemul osos si protejeaza inima de boli. Salata de vinete este esentiala atat pentru potolirea foamei cat si pentru potolirea setei. Vinetele au un continut mic de calorii (20 la suta de grame), deci sunt ideale in curele de slabire.

3. STRUGURII – Contin resveratrol, substanta care ajuta la insanatosirea intregului sistem imunitar si contin o serie de saruri minerale care tin la distanta accidentele vasculare.

4. MURELE – Sunt bogate in tanini, compusi vegetali care previn afectiunile virale si aparitia unor tumori. Murele sunt nelipsite de pe masa femeilor din Vest, acestea fiind doar cateva din armele lor impotriva imbatranirii. Murele scad colesterolul rau din sange si imbunatatesc capacitatea de invatare.

CITESTE SI: Vinetele si proprietatile lor uluitoare

5. AFINELE – Cei care sufera de cistita trebuie sa consume mai des afine. Afinele neindulcite elimina bacteriile acumulate in tractul urinar, acele bacterii care provoaca dureri in timpul urinarii, crampe abdominale si sangerari. Afinele sunt un bun antiinflamator care protejeaza inima, vasele de sange si creierul. In plus, aceste fructe mai au in compozitie acizi organici si bioflavonoide, adica acele substanta care ajuta la regenerarea celulara.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top