Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Rețeta cu ghimbir pe care o poți face la tine acasă. Alină durerile de spate, curăță gâtul și stomacul de toxine

Ghimbirul este unul din alimentele care are reputația de a acționa asemenea unui antibiotic. Acest ingredient este benefic pentru mai multe probleme de sănătate.

Următoarea rețetă, recomandată de mai multe persoane, este eficientă pentru atenuarea durerilor de spate, curăță gâtul de mucoasa insuportabilă și stomacul de toxine.

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 200 de grame de ghimbir proaspăt, o jumătate de linguriță de ulei de măsline extra virgin și zeamă de la o jumătate de lămâie.

Amestecă aceste ingrediente într-un recipient din sticlă și acoperă-l cu un capac. Pune rețeta la rece și consumă câte două lingurițe atunci când durerile de gât sunt insuportabile.

CITEȘTE ȘI: Cum se prepară corect ceaiul de ghimbir pentru a-și păstra proprietățile

Beneficiile ghimbirului asupra frumusetii

E important de precizat că această rețetă trebuie consumată întotdeauna după ce ai mâncat ceva, nu pe stomacul gol.

Uleiul de măsline în combinație cu ghimbirul elimină complet bacteriile și toxinele din stomac. Au proprietăți antiinflamatorii și accelerează presiunea sângelui.

Această combinație de ghimbir cu lămâie și ulei de măsline este recomandată și în problemele respiratorii. Curăță plămânii și înlătură durerea simțită în piept la strănut sau tuse.

Remediul este recomandat și persoanelor hipertensive, spun numeroși experți specializați în medicina naturistă, notează site-ul entraensalud.com.

CITEȘTE ȘI: Beneficiile ceaiului de turmeric și ghimbir

Află care sunt beneficiile ceaiului de turmeric și ghimbir. Te ajută să previi sau să tratezi unele afecțiuni. De asemenea, se prepară ușor. Iată despre ce este vorba.

Pentru pregătirea ceaiului de turmeric și ghimbir ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 lingutițe de turmeric, 1 linguriță de ghimbir, dat pe răzătoare, 1 cană de lapte de cocos
și miere după gust (este bine ca mierea să fie organică).

Înainte de toate, trebuie să încălzești laptele de cocos. După aceea poți adăuga turmericul și ghimbirul.Amestecă ingredientele. Când vei obține un amestec omogen poți adăuga și miere. Este bine ca acest ceai să fie consumat dimineața, înainte de micul dejun. Cura trebuie să dureze 7 zile.

Acest ceai previne sau tratează unele afecțiuni. Iată cum te ajută:

1. Ajută sistemul cardiovascular. Dacă vei consuma frecvent acest ceai, atunci riscul de a suferi un accident cadiovascular scade de până la patru ori. De asemenea, ajută circulația sângelui. Mai mult decât atât, previne formarea cheagurilor de sânge. Un alt lucru care trebuie menționat este faptul că transportă substanțe nutritive și oxigenul în organism.

2. Ajută ficatul. Turmericul ajută la producția bilei. Aceasta are rolul de a curăța ficatul de toxine.

3. Previne apariția diferitelor tipuri de cancer. Printre ele se numără cancerul de prostată, cancerul mamar, cancerul de colon, dar și leucemia.

4. Este un ceai care poate ajuta persoanele care suferă de despresie.

5. Ceaiul este recomandat în cazul persoanelor care suferă de anorexie. Mai mult decât atât, este un ceai care poate fi consumat de persoanele care nu au energie.

6. Ceaiul este și un bun analgezic. Este indicat în cazul în care apar durerile sau inflamațiile produse de artrită sau fibromialgie.

7. Acest ceai poate încetini evoluția Alzheimerului. De asemenea, are rolul de a încetini evoluția sclerozei multiple.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top