Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

Remediu natural pentru o detoxifiere EFICIENTA

Acesta este un remediu natural, preparat din 4 ingrediente usor de procurat, care are ca efect eliminarea toxinelor din corp. Ai nevoie de: chefir, faina de hrisca, ghimbir si miere de albine.

Chefirul este bogat in vitamine (B1, B2, B6, B7, B9, B12, K, A si D), minerale (calciu, fosfor, magneziu), amino-acizi si enzime. Acesta are un efect calmant asupra sistemului nervos si stimuleaza sistemul imunitar. De asemenea, curata canalele prin care circula fierea si dizolva in timp calculii biliari.

Faina de hrisca contine vitaminele E, B1 si B2, dar si proteine, carbohidrati, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu si fier.

Ghimbirul este un fortifiant al imunitatii si ajuta la detoxifierea organismului. Acesta reprezinta o sursa bogata de calciu, fier, magneziu, proteine, carbohidrati, fibre, seleniu, sodiu si vitamine (C, E, B6).

Mierea de albine este si ea o sursa bogata de vitamine, aminoacizi, acizi organici, minerale, enzime provenite de la albine, bioflavonoizi si antioxidanti.

Dupa ce te-ai lamurit asupra proprietatilor fiecarui ingredient, iti poti da seama ce oaza de vitamine si nutrienti va rezulta daca vei combina toate aceste ingrediente.

Compozitia rezultata intareste organismul si are mai multe beneficii asupra organismului, precum: regenerarea vaselor de sange, reducerea oboselii si a stresului, stimularea circulatiei sangelui in maini si picioare. Totodata, ajuta la stimularea memoriei si a capacitatii de concentrare.

Cantitatile necesare pentru acest remediu: o lingura de faina de hrisca, un sfert de lingurita de ghimbir praf, 200 ml de chefir si o lingurita de miere. Daca suferi de diabet, cand faci compozitia, renunta la mierea de albine.

Intr-un castron curat, amesteca cele 4 ingrediente, apoi pune castronul in frigider si lasa-l la racit peste noapte. A doua zi dimineata, scoate-l din frigider si amesteca din nou compozitia. E gata de servit. Acest remediu trebuie consumat in locul micului dejun, iar dupa consumare, timp de 3 ore, nu trebuie sa mai mananci altceva.

Serveste acest remediu natural la micul dejun in fiecare zi, timp de 14 zile, si iti vei simti organismul curatat, iar tu te vei simti pregatita sa faci fata stresului de zi cu zi. Poti recurge la acest remediu o data la cateva luni.

Sursa foto: Shutterstock

CITESTE SI: 5 alimente pentru detoxifierea colonului. Trebuie sa le consumi si tu!

Colonul aduna in timp diverse materiale toxice astfel ca, daca nu este curatat la timp, resturile incep sa se descompuna. Iata care sunt cele 5 alimente care ajuta la detoxifierea colonului.

1. Legumele verzi

In dieta ta zilnica ar trebui sa incluzi si legumele cu frunze verzi precum spanacul, salata verde, mazarea sau varza. Acestea vor tine toxinele departe de colon, reprezentand totodata si o sursa de fibre solubile si insolubile.

2. Fibrele

Vrei sa scapi de resturile acumulate in colon? Incearca sa incluzi in alimentatie o portie mai mare de fibre, lucru care te va ajuta si sa-ti pastrezi sistemul digestiv sanatos. Alimente precum faina de ovaz, painea integrala, cerealele integrale sau orezul brun ajuta la detoxifierea colonului, asa ca ai grija sa le incluzi in meniul tau.

3. Merele

Nu degeaba exista vorba „un mar pe zi tine doctorul la distanta”. Fructul in cauza, alaturi de struguri si alte fructe pe baza de apa ne curata sistemul de diversi paraziti si de acele toxine ce duc la instalarea bolilor specifice colonului.

4. Apa cat mai multa

Chiar daca unii consuma doi litri de apa intr-o saptamana, aceasta este cantitatea pe care specialistii ne-o recomanda sa o bem zilnic. Acest lucru banal va duce la un colon mult mai sanatos, intrucat astfel eliminam problema constipatiei, protejandu-ne astfel si de cancerul la colon.

5. Detoxifierea pentru colon cu ajutorul sucurilor

Fructele proaspete sunt ideale pentru sanatatea colonului nostru (dar si a intestinelor), iar sucul de fructe va asigura vitaminele necesare unei functionari optime a colonului. In plus, bauturile naturale ne scapa si de excesul de materiale fecale, ducand la eliminarea lor in conditii normale.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top